BritOFF iranske nafte

Aktualno-politična novica
Iransko naftno polje
10. 11. 2019 - 11.30
 / BritOFF

Iranski predsednik Hasan Rohani je javnosti naznanil odkritje novega naftnega polja v provinci Kuzestan. Polje naj bi vsebovalo 53 milijard sodčkov surove nafte, kar pomeni, da njegovo odkritje zaloge v državi zvišuje za tretjino. Večje poznano nahajališče nafte v Iranu je le še naftno polje Ahvas s 65 milijardami sodčkov surove nafte. Vendarle pa ameriške sankcije močno otežujejo plasiranje iranske nafte na mednarodne trge.

Nezakonito malteško pridržanje migrantov zaradi "zdravstvenih razlogov" in razmere v Vučjaku
 / 23. 10. 2019
Migranti in aktivisti so v Rimu protestirali proti protimigrantski zakonodaji, ki jo je v času svojega mandata sprejel takratni notranji minister Matteo Salvini, vodja skrajno desne stranke Liga. Gre za ukrep, ki ga je Salvini sprejel oktobra lani in s katerim je ukinil kategorijo humanitarne zaščite iz italijanskega azilnega prava. V ločeni uredbi je Salvini močno zaostril možnosti za vstop reševalnih ladij z migranti v italijanske vode.

Ministrstvo za varnost Bosne in Hercegovine je naznanilo, da bo v roku sedmih dni zaprlo migrantsko taborišče Vučjak. 800 migrantov iz Vučjaka bo tako začasno premeščenih v taborišča Miral v Veliki Kladuši, Biro v Bihaću in Ušivak v bližini Sarajeva. Ministrstvo je prav tako Mednarodni organizaciji za migracije podaljšalo pogodbe za upravljanje migrantskih taborišč Sedra, Bira in Miral, ki bi potekle 15. novembra.

Morales
Bolivija na obračajočem se kontinentu
 / 10. 8. 2016
Bolivijski predsednik Evo Morales je najavil ponovne volitve, potem ko je Organizacija ameriških držav oziroma OAS ugotovila nepravilnosti med izvajanjem nedavnih. Na teh je Morales iz Gibanja za socializem zmagal z več kot 10-odstotno prednostjo pred desnim kandidatom in začel svoj četrti predsedniški mandat. A dogodke je spremljala močna desna opozicija, ki je organizirala proteste in splošno stavko, da bi preprečila staroselskemu voditelju nadaljevanje levih in prodelavskih politik. Protestnikom so se nedavno pridružile tudi varnostne sile, ki so v nekaterih regijah preklicale lojalnost izvoljenemu predsedniku. Ta je njihovo dejanje označil za poskus državnega udara.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness