Britoff kreacionistične prepovedi

Aktualno-politična novica
20. 6. 2014 - 10.00
 / BritOFF

0700

Španija ima tudi uradno svežega kralja - Filipa VI. Med koronacijo so se v Madridu nadaljevali protesti večtisočglave množice, ki si prizadeva za ukinitev monarhije. Nekaj ljudi je bilo pridržanih, spektakel pa se je zaključil brez večjih presenečenj.

Popolnoma drugo slavje praznuje Julian Assange - svojo drugo obletnico bivanja v ekvadorski embasadi v Londonu. V intervjuju z novinarji je napovedal izdajo nove serije dokumentov. Obenem je priznal, da pogreša svež zrak. Ambasada namreč nima vrta, medtem ko zunaj 24 ur na dan stojijo britanske sile pregone.

Pripadnik britanskih laburistov Tom Watson je pozval premiera Camerona, da omogoči nemškim preiskovalcem dostop do prisluškovalne baze Croughton (izg. Kroton), konglomerat britansko-ameriškega sodelovanja, iz kjer naj bi prisluškovali nemški kanclerki. Po njegovem mnenju se bo s tem zagotovilo dobre angleško-nemške odnose tudi v prihodnje.

0800

Američani se, postopoma, vračajo v Irak. Četudi Obama zanika kakršnokoli možnost vojaškega posredovanja, so ameriška izvidniška letala pričela iskati sile ISISa v puščavi. S podatki o lokaciji naj bi se nato pomagalo iraški vojski ustaviti ofenzivo. Sile ISISa so namreč prevzele največjo naftno rafinerijo v državi.

V Iraku ostajajo tudi zapuščine predhodnega ameriškega udejstvovanja. Nizozemska nevladna organizacija PAX je izdala poročilo, ki govori o obsegu onesnaženja Iraka z osiromašenim uranom, kateri se uporablja v vojaških nabojih. Seveda so koalicijske sile dotične metke uporabljale tudi v civilnih področjih, medtem ko se ni nihče brigal za čiščenje. Posledice so genetske okvare novorojenčkov in masovna pojavnost rakavih obolenj.

Vrh diplomacije svežih ukrajinskih oblastnikov - po mnenju nekaterih uzurpatorjev - zunanji minister Andrey Deshchitsa, je moral odstopiti zaradi svoje izjave pred rusko ambasado v Kijevu, ko je Putina oklical za “fuckerja”. Predsednik Poroschenko mu je ponudil mesto ambasadorja, kar je Deshchitsa sprejel. Zaenkrat še ni znano kam bo poslan.

0900

Glede na poročilo Svetovne zdravstvene organizacije je trenutni izbruh virusa Ebole v zahodni Afriki ena najtežavnejših epidemij do sedaj. Pričela se je v Gvineji, ter se razširil v Siero Leone in Liberijo, kjer je po dveh mesecih okužba ponovno vzniknila. Po uradnih podatkih je do sedaj Ebola terjala 337 življenj, pri ponovnem izbruhu pa se govori o 500 morebitnih primerih.

Ugandska študenta sta priprta saj sta v parlament pretihotapila dva prašiča pobarvana na rumeno, ki je obenem barva vladajoče stranke. Z akcijo sta poskušala opozoriti na politično korupcijo in brezposelnost med mladimi. Oblasti so prav tako priprle policiste pred parlamentom, ker niso opazili prašičje akcije.

Indijske oblasti so po večih letih pritožb in protestov zaprle tovarno Coca-Cole v severni provinci Uttar Pradesh. Slednja je prekoračevala dovoljeno porabo podtalne vode, kar je privedlo do pomanjkanja pitne vode za domačine. Obenem naj bi tovarna v okolje odlagala kemikalije.

1000

Rusko-ukrajinska raketa Dnepr, bolje poznana pod imenom Satan - v vojaški verziji lahko namreč zaluča deset jedrskih konic in 40 slepih nabojev, ki otežijo sestrelitev apokaliptičnega dela  tovora - je tokrat v vesolje ponesla 30 satelitov iz 17 različnih držav. Ne glede na težave v “Mejni krajini”, je raketa v vsemir nosila tudi ameriške satelite. Slednje v prihodnosti sicer ni zagotovljeno. Ruska stran je kot povračilo na morebitne dodatne zahodne sankcije pred kratkim zagrozila, da ne bo več nosila čezlužniških satelitov.

Astronomi “evropskega južnega observatorija” so odstrelili vrh 3.000 metrov visoke gore Cerro Amazones v Čilu. Slednjo so znižali za 40 metrov in naredili ploščad, ki bo v prihodnosti nosila EEL-T … “European Extremely Large Telescope”. Glavno zrcalo teleskopa bo imelo 39 metrov, s čimer bo največji optično infra-rdeči tuzemeljski teleskop. Glede na specifikacije bo sposoben zavzemati 16-krat bolj ostre slike kot vesoljski bratranec Hubble, znanstveniki pa si obetajo natančen izračun hitrosti širjenja vesolja.

Britanske javne šole po novem ne smejo več učiti zablode debil… oprostite, kreacionizma. Vsaj ne v sklopu biologije, oziroma kot alternativo faktom evolucije. V primeru kršitve nove zakonodaje, bo šolam lahko prekinjeno javno financiranje. Edina omemba dotičnega retardizma bo dovoljena v okviru verskega pouka, ponovno pod pogojem, da se kreacionizem ne podaja kot znanstveno teorijo.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.