G20 camping britoff

Aktualno-politična novica
29. 6. 2017 - 10.00
 / BritOFF

Nemško ustavno sodišče je razsodilo, da mesto Hamburg ne sme prepovedati postavitve protestnega taborišča v mestnem parku prihodnji teden, ko bo v mestu potekalo srečanje voditeljev držav G20. Mestne oblasti so taborišče prepovedale, saj naj postavitev šotorov ne bila del pravice do zbiranja in protesta, sklicevali pa so se tudi na škodo, ki bi jo to povzročilo mestnemu parku. Sodišče je odločilo, da morajo mestne oblasti dovoliti zbiranje protestnikov v največji možni meri, lahko pa postavljajo pogoje za omilitev škode parku in javnim financam.

Kandidat socialdemokratov na septembrskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji Martin Schultz, pa bi prepovedal zborovanje privržencem turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. To naj bi se prav tako odvilo v času srečanja G20, zborovanje pa bi nagovoril tudi sam Erdogan.

Severnoirski republikanci in unionisti imajo časa do danes popoldne, da se dogovorijo o delitvi oblasti na Severnem Irskem po marčevskih volitvah. V kolikor se to ne zgodi sledijo bodisi še ene predčasne volitve, bodisi prevzem severnoirske vlade iz strani Londona ali lokalnih birokratov.

Združene države Amerike in Avstralija so začele največjo skupno vojaško vajo do sedaj. Vaja, ki bo trajala en mesec, bo potekala predvsem na morju, vključuje pa 33 tisoč vojakov.

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.