Javno-potniški britoff

Aktualno-politična novica
Ljubljanski potniški promet
27. 10. 2018 - 11.54
 / BritOFF

Možnost brezplačnega javnega prevoza v Ljubljani
 / 30. 5. 2012

Višje sodišče je potrdilo razsodbo prvostopenjskega sodišča v tožbi zaposlenih v Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) zaradi neplačevanja poklicnega zavarovanja. Sodba bo veljala za vse zaposlene od leta 2013 naprej, tudi za tiste, ki so podjetje že zapustili. Znesek poklicnega zavarovanja znaša med 7000 in 8000 evri letno. Na LPP so sporočili, da bodo svoje obveznosti do zaposlenih poravnali v čim krajšem možnem času. Odločitev sodišča bi utegnila imeti posledice tudi za druge delavce, ki so vključeni v poklicno zavarovanje, a jim delodajalci tega ne plačujejo. Takšnih naj bi bilo v Sloveniji okrog 19.000.

Moč ljudem, ne mestnim šerifom!
Anonymous
 / 18. 10. 2018

Okoli tristo protestinikov se je včeraj udeležilo shoda Lublana je bolana. Protestniki so od mestnih oblasti zahtevali več posluha za prebivalce Ljubljane, nasprotovali gentrifikaciji, opozarjali na visoke cene najemnin in drugih stroškov v prestolnici. Več o razlogih za protest izveste v povezanem prispevku.

Na zasedanju FIFE v Ruandi se je organizacija odločila, da podvoji višino nagrad za žensko svetovno nogometno prvenstvo v letu 2019, torej s 15 milijonov na 30 milijonov dolarjev. Prvenstvo leta 2019 bo tudi prvo, na katerem bodo nagrajene vse udeležene skupine, kot je to praksa pri moških svetovnih nogometnih prvenstvih. Prav tako bo povečana količina denarja, namenjenega pripravam na turnir, z 20 milijonov na 50 milijonov dolarjev. Vendar te številke še vedno močno zaostajajo za moškim svetovnim nogometnim prvenstvom. Na zadnjem prvenstvu je bilo za nagrade namenjenih 400 milijonov evrov, na naslednjem pa bo ta znesek še višji, torej 440 milijonov dolarjev.

Lublana je bolanaPark Tabor
 
Za sobotni večer priporočamo ogled kratkega filma Poletje v Rogu.
 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.