Iniciativa za demokratični socializem

Oddaja

Člani Delavsko – punkerske univerze in platforme Neposredna demokracija zdaj! so v torek na novinarski konferenci predstavili novoustanovljeno gibanje Iniciativa za demokratični socializem. Kot pravijo sami, je to politična pobuda katere cilj je vzpostavitev družbeno-ekonomskega sistema, utemeljenega na neposredni demokraciji v politiki in ekonomiji ter na demokratično-planski delitvi dobrin. Namerava se torej ustvariti sistem proizvodnje in delitve, ki naj bi bil v skladu s potrebami vsake posameznice in posameznika ter družbe kot celote in ki naj bi upošteval nosilne kapacitete in pogoje regeneracije okolja.

O Iniciativi za demokratični socializem smo govorili z Luko Mesecem z Delavsko-punkerske univerze in Nikolo Janovićem s platforme Neposredna demokracija zdaj! Politični analitik Bernard Nežmah je razkril svoj pogled na novonastajajočo stranko in jo primerjal s stranko v nastajanju Solidarnost. O pomenu Iniciative za politične somišljenike na območju držav bivše Jugoslavije pa smo povprašali Andreo Milat, politično aktivistko s Hrvaške in Darka Vesića iz beograjskega Centra za politike emancipacije.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Krajši delavnik pomeni tudi manšo plačo! Tud za socialno varnost je treba met keš - kje ga bodo pa dobil? Pa hočmo vedt KONKRETNE cilje in kako jih bodo dosegli, ne pa abstraktno flancanje. Vsi smo za mir na svetu, ampak IDS nič bolj ne vejo kako ga dosešt, kot misice. RŠ dokažite, da ste kritičen medij in bodite kritični tudi do IDS

Pozdravljam iniciativo! Končno nekaj pametnega po 20 letih idiotizmov.

Podpiram iniciativo! Mislim da gre v pravo smer, vsi pa moramo prispevati, da uspe, saj se nam drugače ne piše dobro.

satan approves

Se pridružujem

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.