Surovost turške oblasti

Oddaja

O posledicah, ki jih nosijo turška telesa ob njihovih manifestacijah v kontekstu neizprosnih turških policistov, vojakov, varnostnikov in podobnih. Spregovorili smo z Beyazitom Ilhanom, generalnim sekretarjem zdravniške zbornice v Ankari.

 

Osemnajst dni je minilo od začetka protestov in tudi vse bolj prisotnega nasilja v turških parkih, ulicah in trgih. Ob odločnosti turškega prebivalstva, da si izborijo pravico do individualne svobode, neodvisnosti ter rdeče šminke so lokalne oblasti postale surove. Gumijasti naboji, pendreki, pesti, solzivec in vodni topovi so instrumenti, ki jih tako imenovani varovalci reda in miru uporabljajo za implementacijo želja svojega vodje, predsednika vlade Recepa Tayyipa Erdogana. Ob tovrstnih surovih posredovanjih je v omenjenem času v 13-ih turških mestih stanje sledeče. 7.800 poškodovanih od tega 100 težje, 59 ljudi je v življenjski nevarnosti, štirje turški državljani so izgubili življenje.

 

Zdravniki v Turčiji so, kot bi to naredili v primeru potresa, vzpostavili začasne zdravniške prostore v hotelih. Na sliki,  odvzem prostosti zdravnikov in študentov medicine med pomočjo ranjenim.

 

Instant vzgojna kazen.

 

 

OFFSAJD sta pripravila Luka Počivalšek in Marko Kraševec.

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.