5. 11. 2012 – 17.00

Zbiranje podpisov za zakon o štipendiranju

Audio file

Študentska organizacija Slovenije je nezadovoljna z obstoječo zakonsko ureditvijo na področju štipendiranja, zato je začela zbirati podpise podpore za zakon, s katerim bi to ureditev poenotili. Pobudo so v državni zbor vložili že 5. oktobra, na ministrstvu pa so jih konec tega meseca opozorili, da predlog predstavlja preveliko obremenitev za proračun v prihodnjih letih. Zato so jih prosili za razumevanje.


Pogovarjali smo se z Mitjo Urbancem iz ŠOS-a, ki nam je predstavil problematiko obstoječih zakonov in spremembe, ki jih prinaša njihova pobuda.


Spraševali smo se tudi o primerih študentov, ki so se odločili opustiti študij - kakšen pravilnik predlagajo glede vračanja štipendij?


Zakon o uravnoteženju javnih financ je prinesel tudi spremembe na področju štipendijske politike, saj se je ta začela v večji meri financirati iz koncesijskih dajatev, ki bremenijo študentsko delo.


Nazadnje sprejeta socialna zakonodaja je izrazito prejela tudi dijaško populacijo. Kakšne spremembe se predvideva na tem področju?

 

Kje in kako lahko oddamo svoj podpis podpore.

 

Dodaj komentar

Komentiraj