"Ще не вмерла Україна"*

Oddaja
8. 1. 2014 - 20.00

*Naslov ukrajinske himne: Ukrajina še ni umrla

Tokratni Zeitgeist je namenjen dogajanju v Ukrajini. Po uvodnem preletu zadnjega desetletja ukrajinske politične stvarnosti (letos bo minilo deset let od "Oranžne revolucije"), smo govorili o razdvojeni ukrajinski politiki in kakšno vlogo ima pri tem Rusija, o korupciji in organiziranem kriminalu, oligarhih, tajnih službah, o trdem ruskem objemu ter mlahavi Evropski uniji. 

Svoje poglede sta z nami delila ukrajinski pisatelj in pesnik Andrija Hevka, ki že vrsto let živi v Sloveniji in je tudi soustanovitelj ter tajnik Društva Ukrajincev v Sloveniji – Karpati ter novinar starega kova Branko Soban. O "spoštovanju" človekovih pravic, svobodi govora in medijih smo govorili z aktivistko skupine FEMEN Aleksandro Sašo Ševčenko, ki je z nami delila tudi svojo neprijetno izkušnjo z ukrajinsko tajno službo. 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Odličen prispevek!
Vsakršne podobnosti s slovenskim post-socialističnim oligarho-mafijskim politično-gospodarskim sistemom pa najbrž zgolj naključne...

Temu se reče novinarski prispevek, ki ima poleg repa in glave tudi namen, da svoje ugotovitve predstavi svoji publiki, ki povedano tudi razume. Bravo!

Haha,ukrajinci,milijarde dolarjev,pljin,gaspadarski kredit...zakon

Fajn prispevek,pohvalno!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness