25. 3. 2021 – 17.00

1. nujna izredna seja ŠZ ŠOU

Ob 17. uri je potekala seja študentskega zbora ŠOU v Ljubljani, na kateri so naposled imenovali edini nadzorni organ, ki so ga še ohranili, pritožbeno komisijo.

Po ukinitvi tožilstva in razsodišča julija lani je pritožbena komisija bila imenovana v sestavi dveh zaposlenih na ŠOU, Damjana Vinkota in Andreja Boleta, ter študentskih poslancev Tomaža Kozovinca (Modri) in Jana Dežmana (Povezani).

Po skoraj takojšnjem odstopu Boleta iz komisije in poteku mandata Kozovinca jeseni lani, je komisija bila neoperativna. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bo na naslov ŠOU prišla pritožba, ki bi terjala, da se komisija vzpostavi. In pritožba je prišla – po naših informacijah je vezana na nepravilnosti pri imenovanju direktorja Andreja Klasinca.

Medtem ko so v nekdanje tožilstvo lahko vsak po enega člana imenovali vsi poslanski klubi, vključno z opozicijskimi, je pritožbena komisija pod prevladujočim vplivom koalicije. Podobno kaže tudi za preostale organe, kjer so povsem v nasprotju s pravili že izrinili opozicijo, sedaj pa bo na novo vzpostavljena skupina ‘Konstruktivno za študente’, odvod Povezanih, ki v vseh točkah sodeluje s koalicijo, zasedla še tista mesta, kjer imajo sicer mesto trije največji poslanski klubi. S tem bi Zagon izgubil mesto v volilni komisiji. Spet gre za manever koalicije, da povsem izrine opozicijo iz vseh možnosti nadzora postopkov. In na to se bo mogoče pritožiti zgolj – koalicijski – pritožbeni komisiji.

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj