Študentski obvestilnik

Oddaja
6. 2. 2023 - 16.00

Za ljubljanske otroke so se danes začele zimske počitnice. Kinodvor v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem organizira počitniški dvojček – jutri, 7. februarja, bo potekal ogled filma Kapitanka Nova, ki mu bo sledila delavnica Za boljši jutri. Vabljeni so otroci od 9. do 13. leta. Prijave sprejemajo na kinobalon@kinodvor.org.

Prav tako jutri v prostorih AGRFT-ja poteka performativni dan. »Celodnevni dogodek bodo zaznamovale tako trajajoče postavitve kot enkratne akcije. Performansi, intervencije v prostor, site-specific instalacije, videi, dokumentarni materiali in participatorne oblike bodo tematizirali uprizoritvene potenciale tišine, spola, feminizma, spomina, časa, (prekarnega) dela, živali in staranja.« Več informacij najdete na Facebook strani dogodka in akademije. 

Če koga pritegne … Univerza v Ljubljani bo 8. februarja, na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, ponovno odprla vrata rektorata. Ogledi notranjosti poslopja bodo mogoči ob 14.00, 15.30 in 17.00. Vsak ogled traja približno 45 minut. Prijave niso potrebne, vodenje je brezplačno.

Zavod Otok v sodelovanju s Slovensko kinoteko vabi dijake in dijakinje, da postanejo člani letošnje skupine Mladih programerjev. Skupina si bo na srečanjih, ki bodo potekala do aprila, ogledali tri filme, nato pa izbrali enega, ki bo uvrščen v program 19. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok. Srečanja in ogledi filmov bodo potekali v Slovenski kinoteki v Ljubljani. Prijave sprejemajo na spletni strani mlad.si do 10. februarja.

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani dijakinje vabi na teden odprtih vrat, ki se bo začel naslednji ponedeljek. Fakulteta vam bo pripravila potrdilo o upravičeni odsotnosti od pouka, prošnjo je treba poslati na naslov prodekanstudent@ff.uni-lj.si. Seznam z urnikom predavanj je dostopen na spletni strani fakultete.

V torek, 14. februarja, bo v Atriju ZRC potekala predstavitev monografije Narodna in univerzitetna knjižnica. Prireditev se bo nadaljevala z osrednjim delom – večernim vodstvom po stavbi NUK.

Še do 15. februarja se lahko prijavite na delavnico na temo ravnanja z raziskovalnimi podatki v primeru, ko so udeleženci in udeleženke otroci in mladi. Dvodnevni dogodek, ki bo v angleškem jeziku potekal 27. in 28 marca, organizira Arhiv družboslovnih podatkov in je brezplačen. Več informacij in povezava do prijave na spletni strani FDV pod zavihkom Raziskovanje.

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za mednarodne Študentske individualne raziskovalne projekte s finančno spodbudo za mobilnost. Poleg priprave projekta, ki bo vključeval komponento študentskega raziskovalnega dela z dvema mentorjema, mora projekt nujno vključevati tudi predlog mobilnosti na univerzi gostiteljici. Prijave so odprte od 1. februarja 2023 do porabe sredstev oziroma najkasneje do 28. julija 2023. Prijave sprejemamo prek obrazca, do katerega dostopate s svojo UL digitalno identiteto. Več informacij lahko izbrskate na spletni strani univerze.

Od 20. februarja pa vse do 17. marca bo potekal prvi krog vpisa v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za leto 2023/2024. Za vpis v prvi letnik bo skupno na voljo blizu 20.000 mest, od tega bo za Slovence brez slovenskega državljanstva na voljo 992 mest, za tujce iz držav, ki niso članice EU, pa 2157 mest. Informativni dnevi bodo potekali 17. in 18. februarja. 

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness