Festival angažiranega pisanja itn.

Kulturna ali glasbena novica
9. 4. 2018 - 15.15

V novi teden vstopamo festivalsko, namreč bili smo na tiskovni konferenci mladinskega festivala angažiranega pisanja itn., ki vstopa v svoje drugo leto delovanja.

V štirih intenzivnih dneh druženja s knjigami si lahko obetamo štiri raznolike tematske sklope; od 12. do 15. aprila bodo v Šiški - predvsem v Vodnikovi domačiji, enkrat pa tudi v Kinu Šiška - potekali fokusno razvejani dogodki. Teme, o katerih bo tekla beseda, so Ivan Cankar kot politični mislec ali stripovski junak, ženske pisave med Virginijo Wolf in Lili Novy, spreminjanje sveta ali kako povedati čim več s čim manj in poezija kot stičišče skrajno različnih svetov.

Festival je v prvi vrsti namenjen mladim, knjiga pa predstavlja dobro osnovo za raziskovanje in iskanje novih besed ter zavzemanje za pozitivne družbene spremembe. V času, ko dinamika sveta na makro ravni ne deluje nič kaj pozitivno, so lahko spremembe ali intervencije na lokalni, mikro točki kljub vsemu učinkovite in prihodnosti vredne. Takšno vodilo je tudi vodilo festivala - vedno znova brati, razmišljati, sodelovati, razpravljati in delovati. V to je treba verjeti.

Preden napotimo poslušalce na podrobnejši ogled programa in predstavimo ustvarjalke ter jim damo besedo, naj opozorimo, da bo v sredo, 11. aprila, potekal preddogodek v luči nedavne kontroverze o tem, kaj lahko mladi berejo.

Vsebinsko zasnovo programa so pripravile Nika Kovač, koordinatorka festivala, Alenka Veler, zastopnica Mladinske knjige, Tina Popovič, predstavnica Vodnikove domačije Šiška, in Kristina Kranjc, glavna urednica revije Novi dijak.

Za več informacij smo povprašali Niko Kovač:

Izjava:

Poleg omenjenega dogajanja je današnji ponedeljek plesno zelo bogato zasnovan. Ob 20. uri bo v sklopu jubilejnega tedna plesnega društva EnKnapGroup možen ogled predstave skupine HODWORKS. EnKnapGroup je edina profesionalna skupina za sodobni ples v Sloveniji.

Umetniška skupina HODWORKS tokrat v Ljubljano prihaja s serijo treh solov, ki se bodo odvijali v Mestnem muzeju v intimnem ozračju in v stiku z nastopajočimi. Vsak solo bo občinstvo povabil k soustvarjanju predstave in s tem apeliral na povezovanje in ustvarjanje trdnih vezi tako na odru kot v resničnem življenju.

Obiskovalci bodo priča bogatemu plesnemu materialu, želji po komunikaciji, družinski tragediji, transcendentnemu rjovenju in metamorfozi različnih bitij.

Dogodek lahko obiščete danes ob 20. uri v Mestnem muzeju Ljubljana.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.