Zakaj je Ljubljana tako dolgočasna?

Audio file

"BITI NESREČEN NA PRAŽAKOVI ULICI. Biti pijan na Slomškovi. Strezniti se do obupa na Resljevi (ki je ena najlepših ljubljanskih ulic), videti zapleteno življenje v Metelkovi in v Maistrovi ter na Friškovcu omagati je cel življenjski program."  

___

To soboto si od enajstih do polnoči zastavljamo vprašanje: Zakaj, kako in kdaj je Ljubljana postala tako dolgočasna?

Po Ljubljani nas bo spremljal Jože Javoršek. Tehniciral nam bo Bugi.

Telefonske linije bodo odprte!

___

Zahvala za srečanje z Javorškovo knjigo Vodnik po Ljubljani gre Blažu Kosovelu, ki nam jo je predstavil nekega zapitega dopoldneva v Šiški.

Oddajo posvečamo Janu Simončiču, ki si je že pred leti prizadeval, da bi Javorška znova vzeli v roke

___

V podlagah ste lahko slišali glasbo Kevina MacLeoda, Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0. Saint-Saënsov, Danse Macabre v odpovedi pa v izvedbi Paula de Braja.

Avtorji del
Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Komentarji

col du Granon / 20. April 2024 / 13.53

Uf, cant wait! Pa še jutri Liege-Baston-Liege!

Lublančan / 21. April 2024 / 14.36

S sovraštvom in odporom sem prisluhnil temu nočnemu programu upajoč, da bom okrepil svoje zaničevanje ereševskih lib degenerirancev in se samozadovoljen pogreznil v spanec marginalca. A mi ni uspelo in klonil sem, poražen od navdušenja, zadovoljstva in pritrjevanja, ki je na trenutke že skoraj mejilo na histerično prikimavanje. Zbudil sem se z bolečim vratom, še večjim črevesnim odporom do Ljubljane in moje vrste, a hkrati z občutkom topline v zadnjem delu lobanje, ki je lahko le posledica neznanskega intelektualnega zadoščenja. Hvala, radio Študent, da v mojem telesu povzročaš tako močne reakcije, sprevračaš ustaljene pojme nas o sebi in naši okolici in udobno temo našega obstoja vsakič znova uspeš vznemiriti in razgaliti v luči resnice, v kateri je spoznanje naše ničevosti sicer boleče, a se hkrati zdi nujno in neizbežno! Je možno, da bom ob naslednjem sovražnem prisluškovanju vašim lib blodnjam znova podlegel in poraženo klonil v meni nerazumljivem strinjanju? Ne verjamem! V možnost takega presenečenja enostavno ne verjamem!

cdg / 21. April 2024 / 19.54

Ne, ni bilo tako. Prav prijetno je bilo poslušati.

Lublančan / 21. April 2024 / 21.53

@odg: ah, vi mojo poanto tako dobro razumete, da znate povedati isto na mnogo bolj blag in krajši način.

Zerw / 22. April 2024 / 12.21

Kaj se je zgodilo?

Lublančan / 23. April 2024 / 16.06

@Zerw: Kaj se ni, če veš ka mislm?

Komentiraj