Antifa od Montreala do Afrina

Oddaja
22. 3. 2018 - 12.00

V tokratnji oddaji intervju s tovarišem iz Kanade - beseda bo tekla o antifašističnem organiziranju v Montrealu. Izposodili pa si bomo kratek prispevek o Afrinu pred okupacijo, ki ga je posnel tovariški radio A-radio Berlin. Tune in!

_____________________________________________

NAPOVEDI:

Infokafana: Antifašizem v Montrealu

Petek, 23. marec ob 20ih v A-Infoshopu na Metelkoti

V [A] Infoshopu, anarhističnem socialnem prostoru na Metelkovi, nadaljujemo z lahkotnimi večeri kjer se pogovarjamo o resnih in manj resnih stvareh v tovariškem vzdušju. Tokrat se bomo pogovarjali o bojih proti fašizmu v Kanadi.

V Montrealu se je v anarhističnih prostorih prijel slogan: za fašiste ni prostora (no platform for fascists).Gre za taktiko, s katero fašistom preprečujejo, da bi svoje ideje širili na javnih dogodkih. A ko se anti-fašisti postavijo na to pozicijo, jih pogosto čaka represija v imenu svobode govora. Kje so omejitve te taktike, in kakšni so njeni uspehi? Vabljeni na pogovor s toavriši iz Montreala, ki bodo predstavili antifašistične boje v Kanadi.

 

Solidarnost v akciji - 12. obletnica AT Rog

V avtonomni tovarni Rog - vse do nedelje 25. marca

Avtonomna Tovarna Rog praznuje dvanajsto obletnico svojega kreativnega delovanja! Sestavljena je iz preko dvajset kolektivov in posameznic_kov in je v tem času postala ogromno živahno srediče najrazličnih praks, idej, norosti in kljubovanja. Kljubujemo gentrifikaciji, ki v mesto postavlja lokalčke in iz njega izrinja lokalke_ce! Kljubujemo kapitalizmu, ki moč koncentrira v rokah peščice, medtem ko smo ostale_i oropane_i vsega, vključno z našim dostojanstvom. Kljubujemo odtujenosti naših lastnih življenj!

 

Frenkie x Kontra x Indigo: Egzil u Ljubljani

Petek, 23. marec ob 22ih - Klub Gromka

Po velikih koncertih v Beogradu, Sarajevu in Tuzli FRENKIE, KONTRA in INDIGO, predstavniki treh generacij balkanske hiphop institucije FMJAM, prihajajo v Ljubljano, da tudi tu v živo predstavijo svoj novi album Egzil. Album, ki so ga posneli v Tokiju na Japonskem in izdali decembra lani, je naletel na odlične kritike publike. Tokrat v Gromki z lokalnim support-om.

 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.