Google gentrifikacija

Google gentrifikacija

Oddaja
14. 6. 2018 - 12.00

V osrednjem delu bomo poslšali analizo berlinskega anarhističnega na temo novega Google kampusa v Kreuzbergu - ko gentrifikacijo prevzamejo korporacije.

Sicer pa 23.6. se v mesto vrača tradicionalni nogometni turnir Brcnimo rasizem - prijave se že zbirajo, znan pa je tudi že pester spremljevalni program.

Opomnili bomo tudi na nedavni požig Jalle Jalle v AKC Metelkova - skupnost lokalna in širša - si je zadala obnovo socialnega prostora za skupni/skupnostni projekt, ki naj še utrdi naše avtonomaške pozicije v mestu - pozicije proti dilerskim tolpam, proti izrinjanju marginalnih skupin iz mesta in proti gentrifikaciji in tursitifikaciji mesta. Na Metelkovi, v Ljubljani, v regiji pa tudi onkraj se pripravlja veliko solidarnostnih dogodkov.

Bolj izčrpen prispevek na temo Jalle nasploh pa pripravlja glasbena redakcija Radia Študent - oddaji lahko prisluhnete danes ob 21.30h.

 

Seveda tudi napovedujemo:

V petek, ob 20h vabljeni na klasični infokafano v A-infoshop, tokrat se bomo pogovarjali z Erikom Valenčičem o revoluciji, drznosti in sencah

Bližnji benefiti za Jallo Jallo:

- petek, 15.6. - Kontejner

- sobota, 23.6. - Gromka

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

Loh bi Medina zarolal danes!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness