Google gentrifikacija

Google gentrifikacija

Oddaja
14. 6. 2018 - 12.00

V osrednjem delu bomo poslšali analizo berlinskega anarhističnega na temo novega Google kampusa v Kreuzbergu - ko gentrifikacijo prevzamejo korporacije.

Sicer pa 23.6. se v mesto vrača tradicionalni nogometni turnir Brcnimo rasizem - prijave se že zbirajo, znan pa je tudi že pester spremljevalni program.

Opomnili bomo tudi na nedavni požig Jalle Jalle v AKC Metelkova - skupnost lokalna in širša - si je zadala obnovo socialnega prostora za skupni/skupnostni projekt, ki naj še utrdi naše avtonomaške pozicije v mestu - pozicije proti dilerskim tolpam, proti izrinjanju marginalnih skupin iz mesta in proti gentrifikaciji in tursitifikaciji mesta. Na Metelkovi, v Ljubljani, v regiji pa tudi onkraj se pripravlja veliko solidarnostnih dogodkov.

Bolj izčrpen prispevek na temo Jalle nasploh pa pripravlja glasbena redakcija Radia Študent - oddaji lahko prisluhnete danes ob 21.30h.

 

Seveda tudi napovedujemo:

V petek, ob 20h vabljeni na klasični infokafano v A-infoshop, tokrat se bomo pogovarjali z Erikom Valenčičem o revoluciji, drznosti in sencah

Bližnji benefiti za Jallo Jallo:

- petek, 15.6. - Kontejner

- sobota, 23.6. - Gromka

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

Loh bi Medina zarolal danes!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.