Poljska proti anarhistom

Oddaja
24. 11. 2016 - 12.00

V osrednjem delu oddaje bomo prisluhnili intervjuju s tovarišem iz solidarnostne skupine v podporo trem aretiranim anarhistom iz Poljske. Gre za še eno državo in za ponovno uporabo sedaj že dobro znanega represivnega prijema oblasti. Poljska država se je namreč nad anarhistično gibanje spravila  z uporabo protiterorističnih zakonov. Današnja zgodba, preko katere se bomo dotaknili tudi splošne politične situacije na Poljskem ter iskali vzporednice s podobnimi sodnimi procesi drugod po Evropi, se je začela 23. maja letos z aretacijo treh poljskih tovarišev. Ti naj bi po pričevanju policije načrtovali požig policijskega avtomobila.

Intervju, ki ga objavljamo v današnji Črni luknji, je posnel tovariški Anarhistični radio na Dunaju zgolj nekaj dni po tem, ko so bili poljski tovariši po široki mednarodni solidarnostni kampanji izpuščeni, sojenja pa sledijo v naslednjih mesecih.

Več informacij lahko najdete na njihovi spletni strani.

Napovedi:

V petek, 25. novembra ob 20ih bo v A-Infoshopu potekala tretja petkova Info-kafana, ki bo tokrat posvečena montiranim procesom in solidarnosti na Madžarskem. »Röszke 11« so migranti, ki so jih madžarski policisti aretirali septembra lani na mejnem prehodu Horgoš-Röszke. Istega dne so za migrante zaprli vse mejne prehode in sprejeli zakone, ki ilegalno prečkanje meje kaznujejo z zaporom, lahko tudi do 8 let. Predstavitev se bo osredotočala na sodne procese in njihove posledice ter ostale trenutke rasistične agende vladajoče stranke Fidesz.

FB dogodek.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

kdo je sviral tist komad v oddaji 'no passaran'?

komad?

Blade Loki

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness