GTA: Jovanjica

Oddaja

Organska proizvodnja na kmetiji Jovanjica.

To se tako razvilo tudi v ekološki pridelavi prehranskih dodatkov, natančneje konoplje z nezakonito visoko vsebnostjo THC-ja, prav na kmetiji omenjenega Predraga Koluvije, imenovani Jovanjica. Seveda Koluvija ni naš vsakdanji lokalni proizvajalec najljubše nam opojne snovi, temveč si je svojčas lastil največjo razkrito plantažo prepovedane konoplje na Balkanu. Poročali smo že, da se je na posebnem sodišču v Beogradu pričelo sojenje Koluviji in njegovim devetim sodelavcem za vzgajanje in posedovanje konoplje z namenom prodaje kanabisa z več kot tremi promili THC-ja. Koluvija seveda zanika kakršno koli povezavo s pridelavo in prodajo prepovedanih drog, brani pa se z dvema izgovoroma. Prvič - konoplja pod stresom namreč proizvaja več THC-ja in je zato prekoračila mejo; in drugič - prepovedano konopljo so po aretaciji na njegovi posesti vzgojili policisti.

Novičarski začetek sedme sezone
 / 8. 10. 2020
Policisti so Koluvijo ujeli na poti v Niš v belem audiju A8, na katerega je bila pripeta policijska rotacijska luč, skupaj s pomagačem pa sta imela v času aretacije pri sebi policijski znački. Na tem mestu se je pametno vprašati, drage naše hašišarke in hašišarji, kje je dobil avtentično policijsko opremo in identifikacijo. To in prenekatere ostale podrobnosti razkriva nova obtožnica z ljubkovalnim imenom Jovanjica 2, ki se osredotoča na policiste ter agente obveščevalnih služb, ki so Koluvijo ščitili. Zanimivo je predvsem dejstvo, da je prvoobtoženi za razliko od prvega sodnega procesa zavrnil priložnost, da njegova obramba poda argumente.

To se tako razvilo.

Obtožnica Jovanjica 2, ki jo je v preteklih dneh objavil portal za preiskovalno novinarstvo KRIK, razkriva, da je Koluvija za varovanje posesti, nadziranje konkurence in organov pregona, korupcijo in ostale nečedne posle, ki pritičejo narkokartelu, angažiral številne policiste, agente varnostno-obveščevalne službe in vojaške obveščevalne službe. Digitalno so se zbirali v aplikaciji ˝Razgovori˝, kjer so sobo za dogovarjanje hudomušno poimenovali ˝Svet za varnost˝ - a na njihovo žalost aplikacije programerji niso ustrezno zaklenili. Uslužbenci državnih služb za varnost in obveščanje so mu dostavljali podatke o preiskavah njegovih sodelavcev, mu pisali ponarejena potrdila, priskrbeli lažno policijsko značko in policijsko registrsko tablico. V skrajni sili so tudi fizično varovali nasad gandže in mu svetovali, kako najvarneje zapakirati proizvod. 

O srbskem orožju v Siriji in Jemenu
 / 19. 11. 2019
Poleg Koluvije so se v obtožnici znašli šef varnostno-obveščevalne agencije na Zvezdari Aleksandar Tošić in Branislav Radosavljević, ki je prek iste agencije delal na ministrstvu za notranje zadeve kot asistent nekdanje državne sekretarke Dijane Hrkalović. Med obtoženimi so tudi policist Radovan Bojović iz Oddelka za pregon gospodarskega kriminala, Zoran Baštovanović pripadnik Oddelka za boj proti korupciji, in Koluvijin rođak Milan Kendija - Kenđa. Ne smemo pozabiti niti Saše Vujisića, pripadnika vojaške obveščevalne agencije, ki je pred aretacijo pobegnil in si s tem prislužil tiralico. Vsi obtoženi so, podobno kot Koluvija, zavrnili izrek obrambnih argumentov. Ni pa, zanimivo, obtožnica doletela vseh članov omenjene skupine “Svet za varnost” - med drugim solastnika Jovanjice Aleskandra Anđića in zaposlenega na plantaži Gorana Ševića, omenjena državna sekretarka Hrkalović pa v procesu ni bila niti zaslišana.

To se tako razvilo.

Medtem ko Koluvija na sodišču molči, pa je izven sodnih dvoran še vedno jasno prepričan, da gre pri njegovem pregonu za zaroto ameriških konopljarskih magnatov, ki ga poskušajo izriniti s trga konoplje za industrijsko rabo. A vendar je prepričan, da jim ne bo uspelo, saj za vsako rit raste šiba božja, citiramo: „Jaz sam kristjan, vsem odpuščam, na nikogar nisem jezen, ne jezim se, ampak je očitno, da so bili oni prenagljeni. Najtežje prenesem, da mi tukaj to delajo pripadniki mojega naroda, ampak ga še vedno ljubim.“ Kako ga ne bi, ko pa prijateljuje z bratom največjega Srba v vseh srbskih deželah - Aleksandra Vučića.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness