King Dude: Holy Trinity

Recenzija izdelka
25. 4. 2013 - 9.15

Van, 2013

 

Pod vzdevkom King Dude glasbo ustvarja TJ Cowgill iz Seattla, znan tudi kot član metalskih bendov Teen Cthulhu in Book of Black Earth. Tako kot je v teh bendih odkrival temačnejše prvine metalske glasbe, tudi v samostojnem projektu predstavlja mračnejše poglede na folk glasbo. To prevzema okultistična, luciferjanska in poganska mistika, melodije in besedila so napolnjene z mračnimi, brezupnimi pogledi na svet. V črno zemljo zasejan neo-folk se plemeniti tudi s countryjem, gotsko glasbo in mestoma rockabillyjem.

Vse štiri pesmi na 7-inčni plošči “Holy Trinity” je King Dude že predstavil na prejšnjih ploščah. Pesem “Don’t Want Me Still” v originalu najdemo na albumu “Love", denimo. Če so bile prej bolj atmosferične, bolj lo-fi, počasnejše, se v novi preobleki vrtijo v hitrejših in bolj poudarjenih in poskočnejših taktih. King Dude jih je v seansi, ki je trajala eno noč, posnel s svojim bendom Demon Brothers.

7-inčna plošča “Holy Trinity” predstavlja zanimiv trenutek v ustvarjanju izvajalca Kinga Dudea. Kot vmesna postaja med lani izdano odlično dolgometražno ploščo “Burning Daylight” in prihodnjimi izdajami najavlja nov zvok, za katerega se zdi, da bo manj ezoteričen in atmosferičen ter bolj odrezav in folkovski.

 

King Dude - Please Stay in the Shadow of my Grave
Leto izdaje: 
Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.