Crache La Douleur

Crache La Douleur

Oddaja
31. 3. 2016 - 9.05

Novice

 

 

Manchestrski producent Andy Stott, čigar zadnji dolgometražec Faith in Strangers smo leta 2014 izglasovali za najboljšo tujo Tolpo bumov, je za 22. april napovedal nov album z naslovom Too Many Voices. Na njej si menda lahko ponovno obetamo tudi vokalne vložke njegove nekdanje učiteljice klavirja in dolgoletne sodelavke Alison Skidmore. Za pokušino prihajajočega dolgometražca, ki bo tudi tokrat izšel pod okriljem založbe Modern Love, s katero Stott sodeluje že več kot desetletje, si lahko zavrtite prvi singel Butterflies, ki ga dopolnjuje za Stotta značilno estetsko dodelan videospot. 

 

Z novim albumom, ki bo nosil naslov Good Luck and Do Your Best, se bo 27. maja vrnil tudi britanski elektronski producent Gold Panda, ki smo se mu natančneje posvetili tudi v oddaji DJ Grafiti. Po prvem singlu Time Eater Gold Panda zdaj streže še z zanj značilno naglitchano, toda obenem eterično pesmijo In My Car, ki jo spremlja tudi povsem sveži videospot v režiji Roba Brandona. Video, ki je nastal v producentovem rojstnem kraju Chelmsford v Angliji, v njem pa je osrednja vloga pripadla kar njegovi babici, si lahko ogledate v spodaj.

 

Po nedavni napovedi svojega prvega dolgometražca po letu 2012, ki bo pod imenom The Ship luč sveta pod okriljem britanske založbe Warp ugledal 29. aprila, je Brian Eno zdaj fene razveselil z epsko 21-minutno naslovno pesmijo. Gre za kompozicijo, ki je bila prvotno zamišljena kot ambientalno delo za večkanalno zvočno instalacijo v Stockholmu, ob nadaljnji obdelavi pa je Eno ugotovil, da lahko naenkrat poje tudi v visokem C-ju, ki je bil obenem temeljni ton celotne kompozicije. Kompozicija se je tako nepričakovano prelevila v povsem drugačno delo od prvotnega, ki po njegovih besedah predstavlja unikum v njegovi doslejšnji diskografiji. Slišate ga lahko tukaj (ampak samo še imate Spotify račun).
 

 

Multidisciplinarni britanski dvojec LUH, ki ga tvorita Ellery James Roberts in Ebony Hoorn, sicer nekdanja člana leta 2012 razpadlih indie rockerjev WU LYF, je pred kratkim razodel detajle v zvezi s svojim prihajajočim prvencem, naslovljenim Spiritual Songs For Lovers To Sing, ki bo pri založbi Mute izšel 6. maja. Album, ki obsega 12 pesmi, je produciral britanski glasbenik in producent The Haxan Cloak, ki ga sicer poznamo kot ustvarjalca medžanrskih eksperimentalnih kompozicij in sodelavca Björk na albumu Vulnicura. Po pesmi I&I, ki jo je dvojec predstavil v začetku leta, pa zdaj dekle in fant strežeta še s pesmijo Beneath the Concrete.  
 

 

Ljubljanska tatinska trojka Jimmy Barka Experience, ki za 15. april v Gala hali pripravlja zabavo ob izidu svoje male plošče Stolen Boats, ki bo izšla pod okriljem založbe rx:tx, je na svojem SoundCloud profilu objavila 5-minutni živi edit z naslovom Crache La Douleur. Za plošček ekipa pravi, da princip njihovih kompozicij ostaja isti, torej gre za eksplicitno kolažen material, ki ga tvorijo izseki funka, brejkov, afriških in balkanskih muzik ter celo rocka. Gre za dela, ki so rezultat živega preigravanja, med katerim fantje svoje muzike spreminjajo, pilijo in gnetejo. Za razliko od bolj ekstenzivnega doslejšnjega materiala pa Jimmy Barka Experience tokrat strežejo z bolj »klasičnimi« strukturami aranžmajev, pri katerih bomo našli celo kakšen refren. Prisluhnite štiklu Crache La Douleur.
 

>>

 

 

 

 

 

 

Kam?

 

Holy Wave, Butli @ Channel Zero, Ljubljana

The Black & Vice Social Club, Bring on the Vanguards @ Bar Prulček, Ljubljana

Morana, Edge of Sins @ Orto bar, Ljubljana

Amorphis, Textures, Poem @ Mostovna, Nova Gorica

>>

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness