Svašta

Svašta

Oddaja
18. 12. 2015 - 9.05

NOVICE:

Predvčerajšnjim so aretirali Azealio Banks, ker je napadla varnostnico v newyorškem klubu Up&Down. Po poročanjih naj bi Banksova s pestmi in zobmi napadla žensko, ki je delala v klubu, zato so jo obtožili napada in nemiroljubnega ravnanja. Menda pa to ni prvič letos, da so Banksovo zasačili v nasilnem obnašanju, saj je domnevno napadla tudi varnostnika v Los Angelesu in ozmerjala osebje na letalu.

Rock’n’roll hiša slavnih je naznanila glasbenike, ki bodo v letu 2016 v njej dobili svoje mesto. To čast bodo prejeli N.W.A., Cheap Trick, Deep Purple, Chicago in Steve Miller. Med kandidati, ki se jim na seznam ni uspelo uvrstiti, pa so bili tudi Janet Jackson, Nine Inch Nails, The Smiths, Chaka Khan. Pogoj za umestitev v Rock’n’roll hišo slavnih je, da so glasbeniki svoj prvi singel ali album izdali pred 25 leti.

M83 so po štirih letih končali nov album. Sicer je bil vodilni član Anthony Gonzales vmes zaposlen s komponiranjem soundtracka za film Oblivion, ponovnim izdajanjem starejših plošč in sodelovanjem s Killersi, Haim ter Jean-Michelom Jarrom. V intervjuju, ki ga je dal za Entertainment Weekly, je Gonzales povedal, da je nov album zelo epski in precej drugačen od dosedanjih del M83. Na njem bo mogoče slišati nepričakovane goste, morda pa zaznamo tudi vplive TV serij iz 70-ih in 80-ih, kot sta Who’s the Boss in Punky Brewster.

Aaron Funk, poznan pod svojim producentskim imenom kot Venetian Snares, bo 19. februarja izdal nov album, ki je za razliko od preteklih del odigran ekskluzivno na modularne sintetizatorje. Pri tem se ni posluževal editiranja ali overdubbinga, temveč je raje poskušal humanizirati glasbo z ustvarjanjem variacij v ritmu in ostalih zvokih. Plošča bo izšla v koprodukciji z Aaronovo založbo Timesig in Planet Mu. Dvojni vinil in CD bosta ob nakupu preko njihovega Bandcamp profila ali neposredno pri založbi Planet Mu imela še dodatek, bonus CD-R z desetimi ekskluzivnimi komadi.

David Bowie je s poslušalci britanskega radia BBC 6 Music delil nov singel Lazarus s prihajajoče plošče, ki nosi naslov ★ [Blackstar] in bo 8. januarja izšla pri založbi ISO/RCA.

 

 

Ambasada Gavioli danes praznuje 20. obletnico delovanja, in sicer z dnevom odprtih vrat, med 13. in 18. uro, ko bo možen ogled razstave plakatov in letakov, dokumentarnega filma Katedrala luksuznih barv, druženje z nekdanjimi in sedanjimi ustvarjalci programa, arhitektom Giannijem Gaviolijem in Umekom. Ker gre nenazadnje za eno največjih ikon slovenske (pop)kulture, ki je na svoj način lep odsev razvoja Slovenije po osamosvojitvi, ter izjemen interier, bo temu primerno sledila tudi zabava s štartom ob 23. uri, ko bodo nastopili Umek, Sputnik, Lemon, Psiho, Paolo Barbato plus še dodatna presenečenja.

GTFO:

18. 12.: Nikki Louder: Premierna koncertna predstavitev plošče Trout @ Dom kulture Kamnik

18. 12.: K4 w/ DrumWise presents: Roni Size & Dynamite MC @ Klub K4, Ljubljana

18. 12.: 20-letnica Ambasade Gavioli @ Ambasada Gavioli, Izola

19. 12.: Olfamož: koncert ob izdaji albuma Hupam, da ste dobro @ Menza pri koritu, Ljubljana

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.