Svaštarnica

Svaštarnica

Oddaja
5. 6. 2015 - 9.15

NOVICE:

R&B pevec Akon se je lotil projekta Sončna akademija, s katerim upa, da bo prinesel elektriko 600 milijonom ljudem v Afriki. Projekt nosi ime Akon Lighting Africa in cilja k izkoristku v povprečju tristodvajsetih sončnih dni v letu, kolikor jih imajo na afriški celini. Pri projektu sodeluje tudi afriško podjetje Solektra International, ki se specializira za izkoriščanje sončne in vodne energije. Prva sončna akademija se bo odprla to leto v Maliju in bo učila Afričane, kako namestiti in vzdrževati solarne električne sisteme.

+ Converse Rubber Tracks ponuja vzhajajočim glasbenikom vseh žanrov in z vsega sveta možnost snemanja v dvanajstih najboljših studiih na svetu, med njimi so tudi kultni Abbey Road Studios, Sunset Sound iz Los Angelesa in Hansa Ton studio iz Berlina. 84 snemalnih seans v dvanajstih studiih bo izbranim glasbenikom omogočilo sodelovanje s svetovno priznanimi producenti in tonskimi mojstri ter dostop do najnovejših tehnologij. Za izbrane glasbenike, ki bodo od studia oddaljeni več kot 2000 milj, bodo krili tudi nastanitev in potne stroške. Kandidati bodo izbrani na podlagi talenta, predanosti in informacij, priloženih ob prijavi, ki je mogoča med 26. majem in 25. junijem na njihovi spletni strani.

Ker se je v zadnjih časih produkcija vinilnih plošč nenormalno povečala, je tistih nekaj vinil tovarn, ki še obstajajo, zasuto z naročili, čakalna doba pa je od 3 do 4 mesece, zato so v Ameriki odprli dve novi tovarni - Cascade Record Pressing v Oregonu in Burlington Record Plant v Vermontu.

Priljubljena spletna platforma SoundCloud je dosegla sporazum z agencijo Merlin, ki zastopa preko 20.000 neodvisnih založb, kot so Ninja Tune, Warp in Domino. SoundCloud se že lep čas trudi iz svoje storitve ustvariti prihodek, tako so lani denimo uvedli oglase. Prehod pa ni brez sitnosti, saj je pred kratkim Sony začel odstranjevati svoje izvajalce. Vendar pa je ta novi dogovor z Merlinom vseeno razvoj v pozitivno smer, saj bodo sedaj vse založbe članice lahko koristile storitve na legalen način.

Festival Dimensions naznanja sodelujoče na letošnjih čolnih zabave oziroma boatpartije. Tako se bo možno zabavati na posebnem Resident Advisor čolnu, kjer bosta nastopila Daniel Avery in Horse Meat Disco. Poleg tega pa bodo tam še čolni z lineupom založb, kot so Eglo Records, Hessle Audio in Berlinski skupnostni radio, na katerem bodo Mala, Telephones in Kemal. Dimensions se bo tudi letos odvijal v trdnjavi Punta Christo v Puli od 26. do 30. avgusta.

 

STIROPOR vol.2

Ljubljanski kolektiv Stiropor nadaljuje svojo pot z izdajo kompilacije Stiropor Vol.2, ki je tokrat razdeljen na dva dela. White Album, na katerem najdemo ustvarjalce, kot so Žiga Murko, Oknai, Sunny Sun in ostali z bolj beats, hip-hop in bass usmeritvami, ter Black Album, na katerem najdemo Stojana, Dulasha, DJ Verha in ostale acid house in techno majstre. Na Bandcampu je kompilacija izšla danes, dvokasetno izdajo pa pričakujemo 24. junija. Takrat se bo zgodil tudi drugi Stiropor festival, ki bo potekal v štirih metelkovskih klubih in na katerem se bodo predstavili vsi udeleženi na kompilaciji in še nekaj tujih izvajalcev za češnjo na vrhu. Več seveda tukaj.

White Album

Black Album

 

 

DAM-FUNK - STFU EP

Pri Stones Throw so v zastojnski dolpoteg ponudili štirikomadni EP STFU, ki ga je produciral, posnel, skomponiral in zaigral Dam-Funk, ki se trenutno še mudi na turneji po Ameriki. Proti koncu leta pričakujemo tudi novo ploščo, ki bo nosila naslov Invite The Light.

 

GTFO:

5. 6.: Rostfraj: izstrelitveni žur nove oddaje na RŠ @ Pritličje, Ljubljana

5.–6. 6.: Zasavje Noisefest International @ Vašhava RTH, Trbovlje

7. 6.: Body Count @ Križanke, Ljubljana

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness