Svaštarnica

Svaštarnica

Kulturna ali glasbena novica
13. 4. 2016 - 9.05

Novice

 

V Jalli Jalli na Metelkovi se je včeraj odvila tiskovna konferenca, ki je bila namenjena predstavitvi “nadžanrskega cikla, ki se bo v osmih enotah odvil na Škratovem vrtu, AKC Metelkova mesto med aprilom in septembrom”. Cikel z naslovom Upanje umira predzadnje bo posvečen Ivanu Volariču Feu, multiumetniku, preminulemu leta 2010. Na osmih dogodkih se bodo zvrstili mnogi njegovi sopotniki, umetniki in glasbeniki najrazličnejših razponov.

 

Zasedbi Ooral Sea in Suzi Soprano za to poletje napovedujeta skupno albumsko izdajo. S snemanjem sta benda že pričela, napredek pa pridno obeležujeta na svojih socialnih omrežjih, kjer že lahko prisluhnete izsekom prihajajočih komadov.

 

Žge pa ga tudi newyorški psych-punk power trio Honey. Zasedbo sestavljajo tudi člani Psychic Ills in Amen Dunes, izid svojega drugega albuma s pomenljivim naslovom Love Is Hard pa napovedujejo za začetek maja. Že zdaj s komadom Monk in videom zanj dajejo okušati, kako bo reč zvenela.

 

Škotski eksperimentalni filmar in skladatelj Mark Lyken je te dni pri Important Records izdal svoj album Terrestrial Sea in ga pospremil z videom za skladbo Wetland.

V Iranu rojeni in v Londonu živeči producent Ash Koosha je nedavno pri založbi Ninja Tune izdal svoj novi album I AKA I, ki že prejema podobno naklonjene odzive kot njegova lanska plošla GUUD. Včeraj je s poslušalstvom in gledalstvom delil še video za komad Mudafossil z aktualne plate.

 

Izhod

KvalitETNO: Trí fir @ Zoo, Ljubljana

Demerit, Đornata @ MKNŽ, Ilirska Bistrica

Defonija: Rubatong, Léandre/Harnik @ Klub Gromka, Ljubljana

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness