Čipkaste novice

Kulturna ali glasbena novica
2. 2. 2016 - 15.10

Zidovi Židovske ulice se bodo danes zvečer znova prelevili v platno, na katerem se bo odvil portret jutra, prepolnega z vprašanji. Novi Videowall prinaša kinografično zgodbo, ki se nam razkriva v najbolj intimnih trenutkih ter nas nagovarja s svojimi čustvenimi dilemami in iskanjem smisla. Na povabilo vodje projekta Videowall, Pile Rusjan, so kinografično projekcijo pripravile ustvarjalke Iniciative ČIPke. O tem, kako so se lotile nastajanja projekcije, ki se na specifičen način umešča v javni prostor, govori pobudnica in programska vodja Iniciative ČIPke, Ida Hiršenfelder.

Izjava

Kaj se je zgodilo prejšnjo noč, kot se imenuje projekcija, ni zgolj intimna izpoved: je produkt specifične iniciative, ki v tehničnem in tehnološkem usposabljanju žensk vidi priložnost za to, da se te zavejo svoje vloge v hitro razvijajočem se virtualnem svetu. Kje so možnosti za njegovo zlorabo, kaj so njegove ranljive točke, kje je meja med zasebnim in javnim?

Izjava

Projekcija kinografike, Kaj se je zgodilo prejšnjo noč, ki se nanaša na posebno formo gif formata, in ki so jo pripravile avtorice Tajda Tonin, Mojca Kogelnik, Isidora Todorić in Alenka Selčan, se bo na zidovih židovske ulice uprizorila danes ob 18.00.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.