ANARHIZEM V MARIBORU

Kulturna ali glasbena novica
25. 5. 2012 - 14.00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

V Mariborski Pekarni se danes začenjajo Dnevi avtonomne politike in kulture ANARH 2012. Lani so prvič potekali v Delavskem domu v Trbovljah. Festival se bo začel danes ob 17. uri z otvoritvijo sejma neodvisne produkcije in s predstavitvijo knjige Frana Vezela – Jaz tebe, ti mene. Česa se lahko nadejamo na letošnjih dnevih avtonomne politike in kulture, ter katere bodo teme festivala nam je podrobneje razjasnil anarhist Tadej.

 ***

Ob enajsti uri so danes dopoldan v Cafeju Open podelili že 37. nagrade Liberalne akademije za izjemne dosežke na področju kulture. Letos so namesto nagrad zlata ptica, kot vseh 36 let poprej, podelili pet zlatih gnezd organizacijam in kolektivom, ki ponujajo inovativne organizacijske okvire sodobni ustvarjalnosti. Kdo je nagrado dobil letos, nam je zaupal predsednik žirije, intermedijski umetnik, Vuk Ćosić.

   ***

Med vikendom se bo odvijalo tudi nekaj kulturno pestrih dogodkov, ki jih je vredno omeniti. V Trzinu se jutri nadaljuje festival Trzinska pomlad, kjer boste imeli priložnost videti Lov na čarovnice v produkciji KUD-a Franca Kotarja iz Trzina. V Mariboru se danes začenja festival novega cirkusa Klovnbuf, z delavnicami, nastopi in pogovori klovnov različnih dežel. V Ljubljani pa si lahko jutri v Cankarjevem domu ogledate gledališko predstavo 7. semestra dramske igre, gledališke režije in dramaturgije, Potohodec Daneta Zajca.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.