Aprilsko vreme na področju kulture

Kulturna ali glasbena novica
4. 9. 2014 - 14.10

Kultura je, pri tokratnem zasedanju ministrskih mest, obravnavana kot ne najbolj državotvoren in domnevno najmanj pomemben in zaželen resor. Obravnavana je kot drobiž v strankarskih preigravanjih, kot tržnica razvedril za prosti čas. Javni pozivi mandatarju so v preteklih dneh s strani kulturnikov nežno deževali, tako iz Društva slovenskih pisateljev in Slovenskega centra PEN, kot iz Koordinacijskega odbora kulture Slovenije KOKS. Vsi so bili zelo jasni in enotni. Izražali so zaskrbljenost, da se kulturo marginalizira, in prosili so, da se izbiri ministra mandatar posveti s premislekom ter izbere nekoga, ki v slovenski kulturi ni brez referenc. Prav to je poslanki Desusa Bizjak Mlakarjevi med drugim očital tudi koordinator KOKS-A in profesor na AGRFT, dr. Igor Koršič. Ne vem, kaj se je zgodilo, toda danes je očitno nov, drugačen dan. Govori dr. Igor Koršič:

/////////////Izjava se nahaja v posnetku oddaje////////////

Kako je z ločitvijo kulture od politike in kakšen je pomen strokovne kompetentnosti, smo povprašali tudi samostojno ustvarjalko na področju kulture, Jedrt Jež Furlan:

/////////////Izjava se nahaja v posnetku oddaje////////////

Je kar naenkrat posijalo sonce in je čas za optimizem? Nadaljuje dr. Igor Koršič:

/////////////Izjava se nahaja v posnetku oddaje////////////

Dvom, da gre za kadrovanje po ključu strankarske pripadnosti in ne po strokovni kompetentnosti, pa tudi kljub zavidljivemu optimizmu nekaterih, ostaja. Govori Jedrt Jež Furlan:

/////////////Izjava se nahaja v posnetku oddaje////////////

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness