Družba, narava, umetnost, tehnologija

Kulturna ali glasbena novica
27. 12. 2013 - 14.10

 

Jutri bo na različnih lokacijah v Izoli potekal festival IZIS, ki je nastal na pobudo mlajše generacije umetnikov in kulturnih producentov. Koprski umetnik Andrej Koruza, ki se je v Italiji šolal na edini šoli mozaika na svetu, bo prikazal interaktivni mozaik Znamenja z meje. Preko mozaika/instalacije želi javnosti prikazati odnos med družbo in tehnologijo, kjer lahko posameznik skupaj z ostalimi delci mozaika v družbi tvori razna gibanja, tudi protestniška. Na festivalu IZIS bo potekal še avdiovizualni koncert Random Logic in Izland. Ekipa iz paraliterarne organizacije I.D.I.O.T. pa bo predstavila 10. številko istoimenske revije, ki je tematsko posvečena povezavi med ekonomijo in umetnostjo.

 

***

V Bovcu bo od 28. do 30. decembra potekal 7. filmski festival BOFF. Gre za outdoor festival filmov o športu, avanturi in ekologiji. Organizatorji želijo s festivalom promovirati zavedanje o pomembnosti športa, zdravega načina življenja in pozitivnega odnosa do narave. Več o tem je povedal vodja projekta Jan Maček:

__________

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

__________

***

Kot vsako leto konec decembra tudi letos v prestolnici poteka festival uličnega gledališča Ana Mraz. Danes bo na Mesarskem mostu med drugim tudi predstava Maskiran kriminal, ki se navdihuje pri commedii dell'arte. Prebrisanega Scapina in pohlepnega Pantaloneja bosta upodobila študenta igre Lovro Finžgar in Nik Škrlec.

 

Kulturne novice je pripravila Tjaša.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.