Festival Fabula 2015

Kulturna ali glasbena novica
20. 2. 2015 - 15.10

V naslednjem tednu se bo v duhu spomladanske kulturniške vročice v organizaciji Študentske založbe začel festival Literature sveta – Fabula, dvanajsti po vrsti. Včeraj smo obiskali novinarsko konferenco, kjer nam je festivalska ekipa predstavila letošnji program. Najprej prisluhnimo, kaj je o osrednjih dogodkih festivala povedala programska vodja Fabule 2015, Renata Zamida:

*Izjava se nahaja v posnetku

 

V nadaljevanju je Zamida predstavila tudi letošnji filozofsko-zvezdniško obarvan fokus:

*Izjava se nahaja v posnetku

Pod sloganom Mlada Fabula se bo festival posvečal tudi mlademu občinstvu, tako osnovnošolcem z literarnim natečajem kot tudi z delavnico za srednješolce:

*Izjava se nahaja v posnetku

Tudi Fabula se letos s programsko noviteto pridružuje v zadnjem obdobju čedalje pogosteje naslovljeni tematiki, kulturnemu menedžmentu:

*Izjava se nahaja v posnetku

 

Festival Fabula lahko torej začnete obiskovati čez natanko osem dni, če ne veste, kje bi se kulturno udejstvovali nocoj, se lahko odpravite do Galerije Photon na otvoritev razstave beograjskega fotografa, Nenada Maleševića, z naslovom Dokumenti / Uvod v študijo prekinjanja, ob kateri se kane zgoditi tudi predavanje Jovana Čekića: Onkraj vzvišenega/Melanholija Larsa von Triera.

 

Zavod Maska jutri predstavlja sveže izdano knjigo, Cvetličarna v Hiši cvetja avtorja Lazarja Džamića. Gre za prevod kulturološke analize legendarnega stripa Alan Ford in njegove umeščenosti v jugoslovanski kontekst, kjer je strip, ki že sam po sebi predstavlja specifično satirično in hudomušno, predvsem pa intelektualno razumevanje sveta v obdobju hladne vojne, pridobil poseben receptiven status. Na jutrišnji predstavitvi knjige v Strip.art.nici Buch bo poleg avtorja prisoten tudi Mitja Velikonja, avtor spremne besede in številnih analiz o popkulturnih fenomenih socialistične in postsocialistične realnosti.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness