Jeb... aerodrom?

Kulturna ali glasbena novica
2. 9. 2014 - 14.00

»V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo. V njej je bilo življenje in življenje je bilo luč ljudi. In luč sveti v temi, a tema je ni sprejela.«

Janez 1,1-18

 

Ampak tema bo v kao ateistični Ljubljani luč vendarle sprejela. Osma edicija festivala Svetlobna gverila poteka pod okriljem teme Svetla prihodnost. V okviru tega si bomo danes lahko ogledali že dva predfestivalska dogodka ob 21. uri. Matej Stupica bo poskrbel za citylights v središču Ljubljane pod naslovom Pogled v BB, Aleksandra Stratimirović pa bo poskrbela za izložbena okna pod imenom Moja svetla prihodnost. Kaj je razlika med okrasnim svetlobnim okraševanjem in svetlobno instalacijo, nam je zaupala ena od organizatorjev projekta, Katerina Mirović:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Katerina nam je povedala tudi, česa se lahko nadejamo na festivalu, ki se začne prihodnji ponedeljek ob 21. uri v Galeriji Vžigalica:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Če ste gledali film Listen to Srečna mladina, morda poznate tudi Jako Babnika, ki danes zvečer v Galeriji Photon ob 20. uri odpira svojo razstavo Jebodrom. Kako pa je diplomirani zgodovinar in sociolog kulture začel s fotografijo?:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Kaj lahko pričakujemo na razstavi? Kaj se skriva za imenom Jebodrom?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Povezavo do spletne strani Fuk-O-drom najdete na naši spletni strani pod zavihkom kulturne novice.

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Če pa hočete biti z domačega fotelja hiperproduktivni, se lahko oglasite na spletni strani evropske filmske nagrade EFA in glasujte za najboljši evropski film po izboru gledalcev. Povezava je dostopna na spletni strani Radia Študent pod današnjim prispevkom kulturnih novic.

 

POVEZAVE:

Fuk-O-drom: http://fuk-o-drom.com/

European Film Awards: http://www.europeanfilmawards.eu/en_EN/peopleschoiceaward/vote

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness