Krajši premor na dolgi poti

Kulturna ali glasbena novica
19. 3. 2021 - 15.10

Pozdravljeni v petkovih Kulturnih novicah. Danes bomo govorili o instalaciji umetnice Lee Topolovec Pit Stop, ki je v okviru mesečne razstave UMETNIK/UMETNICA NA MESEC na ogled v galeriji DobraVaga. Mesečne razstave, ki jih DobraVaga organizira v sodelovanju s Kinom Šiška, so namenjene predstavitvi mladih umetnikov z različnih področij likovne umetnosti. Več o galeriji DobraVaga in projektu pove kuratorka razstave Dora Trček.

Izjava

Angleški naslov dela označuje krajši premor na dolgi poti oziroma začasno spremembo smeri. Topolovec nam je pojasnila, da je bil projekt zanjo pobeg iz lanskoletnega stanja.

Izjava

Aktualna instalacija Pit Stop je nadaljevanje umetničinega istoimenskega projekta, ki je bil predhodno razstavljen na skupinski razstavi Leave Group?  v projektnih prostorih Fotopuba. Umetnica se je v predhodni različici obravnavane instalacije ukvarjala z naselitvijo prostora. Pojasnjuje Topolovec.
Izjava

Prvi Pit Stop je bolj interaktivno delo, ki ga soustvarja gledalec s svojo prezenco – poudarek je na gledalčevem prostorskem doživetju. Aktualna postavitev pa dokumentira razgradnjo materiala in nakazuje na preteklo stanje. Umetnica je želela izpostaviti gradnike instalacije. Ob vstopu v razstavni prostor najprej zagledamo zlate metalizirane folije, ki so tvorile osrednji del predhodne postavitve, na levi pa vidimo ostanke stenske obloge. V trenutni instalaciji nam postane vidno tudi prej nevideno, denimo ploščice v desnem kotu. Komentira Topolovec.

Izjava

Dokumentarna instalacija o minljivosti stanj je na ogled še do prihodnje srede.

 

Krajši odmor si je vzela Ajda, pomagal ji je Jernej.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness