Kulturne tema-tike

Kulturna ali glasbena novica
17. 6. 2016 - 15.09

Kulturne novice bodo danes tako polne, da je že kar tema. Danes in čez vikend se namreč dogaja toliko reči, da je kar težko slediti. Pa vendarle poskusimo. Pa začnimo z temno platjo kulture, kulturo, ko zaide sonce. Ne skrbite, ne bomo govorili o najstarejši obrti, ampak o malo manj stari obrti, ki pa zato ponoči nič manj ne cveti. Jutri je namreč noč muzejev, kjer bodo vsi muzeji kakopak zastonj, njihove publikacije s popusti, obilo dodatnega programa od javnih vodstev do delavnic, kakopak pa bodo odprti pozno v noč. Muzej pa ni edini sektor, ki ponoči zaživi, danes je v knjigarni Beletrina tudi noč… knjigarn. Poleg razgibanega kakopak nočnega programa se bo ob pol osmih zgodil tudi pogovor z sociologinjo Vesno Godina, po pogovoru pa bo koncert flamenka.

 

Gremo naprej, preden se stemni tudi nam. V plesenem teatru se je včeraj začel fetival Ukrep, ki bo na različnih lokacijah do nedelje devetnajstega postregel s plesnimi predstavami, delavnicami in, no ja, pač razgibanim programom.

 

Okej, sedaj pa na vizulno umetnost. V Galeriji kapelica bo jutri ob osmih otvoritev zvočne instalacije poljske umetnice Magde Stawarske-Beavan z naslovom Iz Krakova v Benetke v 12ih urah. Drevi ob sedemnajstih pa pa bo v galeriji Alkatraz predstavitev Virtualne rezidence za umetnike na premoru. Kaj je virtualnega na dotični rezidenci in kdaj gre umetnik na premor. O tem smo povprašali Shinobu Akimoto, ki bo skupaj z Mathewom Evansom predstavljala projekt:

 

///////////////////////Izjava///////////////////////////

 

Da pa ne bomo tako barjecentrični, velja poudariti, da mariborska Pekarna ta vikend praznuje 22. obletnico. Obeleževanje se je začelo že včeraj, trajalo pa bo vse do jutri. Kot se za obeleženje kulturnega centra spodobi, so pripravili čuda nekega programa. Od programov za otroke, razstav, koncertov, potopisov, predstavitev in še mnogo...

 

Nismo še pri koncu, se pa približujemo luči na koncu tega kulturno informativnega tunela. Jutri se ima v organizaciji Maske zgoditi pogovor Katje Perat z Milanom Kučanom. Janeza Janšo smo kontaktirali glede Kučanovega kontakta, vendar je bil Janša nedosegljiv. Pa drugič.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.