Milimetri kulture

Kulturna ali glasbena novica
9. 10. 2015 - 15.10

Gladovna stavka Mihe Turšiča v Moderni galeriji se nadaljuje. Stavkajočemu so se pridružili nekateri stanovski kolegi, ki mu še naprej izkazujejo izrazito podporo. Ker smo na naši frekvenci o problematiki že obširneje poročali in to nameravamo početi še naprej, saj se sam Dogodek tega protestnega gladu zazira globoko v razjebano pizdo naše kulturne politike, smo ob tej priložnosti zgolj povprašali, kakšen, če sploh kakšen premik na tej fronti je izborila današnja tiskovka. S tiskovne konference poroča naš sodelavec Tadej Meserko.

Izjava

Kaj lahko pričakuje od pričujoče seje parlamentarnega odbora za kulturo, ki mu predseduje poslanec vladajoče SMC Dragan Matič?

Izjava

Glede na to, da je do srede še pet dni, gladovna stavka pa je z vsakim dnem smrtno nevarnejša, smo lahko znova priča, kako nezavedno imanenten je cinizem oblasti.

 

Sinoči se je z jubelejnim dvajsetim dogodkom Kino-uho v Kinoteki otvoril Festival 35 milimeterskega filma. Na otvoritvi so Alloy Orchestra s svojo glasbo opremili nov filmski eksperiment Picture Paola Cherchija Usaija, danes pa festival štarta v polnem pomenu besede. Kot je že v navadi, smo se v hiperprodukciji kulturnih festivalov vseh vrst, tudi o dotičnem vprašali: zakaj? Zakaj torej Festival 35mm filma. Na vprašanje odgovarja Varja Močnik, urednica filmskega programa Kinoteke.

Izjava

Kakšne pa so razlike med digitalnim in 35 milimeterskim predvajanjem?

Izjava

Nocoj od osemnajstih dalje se torej lahko prepričate o razliki med digitalno in analogno črno in belo.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.