Novice v kulturi

Kulturna ali glasbena novica
26. 6. 2013 - 14.15

Ob 17.00 se v Kinodvoru začenja dvodnevni Mednarodni festival kratkega filma K3, ki se bo jutri preselil v Kinoteko. Za začetek si boste lahko ogledali izbor desetih slovenskih kratkih filmov, ki so se uvrstili v tekmovalni program festivala, po predvajanju pa bo ob 19. uri sledila okrogla miza. Več nam je povedal direktor slovenskega dela festivala, Matevž Jerman.

* Izjava se nahaja v posnetku

Jermana smo tudi vprašali, kakšno je stanje kratkega filma pri nas ter kakšni so produkcijski pogoji oziroma možnosti financiranja, kar bo sicer tudi osrednja tema današnje okrogle mize.

* Izjava se nahaja v posnetku -

 

Če nekoliko pohitite, lahko ob 15. uri v predavalnici 434 na Filozofski fakulteti še ujamete predavanje profesorja Chung-chi Yu-ja s Tajvanske Nacionalne univerze Sun Yat-sen o razliki med Evropo in Neevropo z vidika nemškega filozofa Edmunda Husserla. Obisk vsekakor priporočamo, saj boste s tem pridobili dostop do neprecenljivega surovega materiala za antropološko analizo konstitucije identitete v pogojih sodobnega globalizma: ''We are all Europeans!'' Tudi v tem primeru bo sledila okrogla miza z naslovom Razpotja Evrope, a ta bo šele jutri v Hostlu Celica ob 19. uri.

 

Kulturne novice je pripravil Izidor.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.