O problematiki visokega šolstva 10 let prepozno

Kulturna ali glasbena novica
22. 2. 2013 - 14.09

Najprej se posvetimo včerajšnjemu četrtkovemu večeru Društva slovenskih pisateljev, ki je bil tudi tokrat posvečen razpravi o temeljnih vprašanjih aktualne družbene krize. Zbrali so se rektorji treh javnih slovenskih univerz, prof. dr. Danijel Rebolj z Univerze v Mariboru, prof. dr. Dragan Marušič z Univerze na Primorskem in prof. dr. Stane Pejovnik z Univerze v Ljubljani in razpravljali o problematiki visokega šolstva. Ključne poudarke debate nam je povzel udeleženec, ki je tudi sam profesor na ljubljanski AGRFT, dr. Igor Koršič:

____

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

____

 

Izbran je bil umetniški projekt, ki bo zastopal Slovenijo na letošnjem 55. beneškem likovnem bienalu. Gre za projekt z naslovom Za naše gospodarstvo in kulturo. Naj vas narodnozavedni naslov projekta ne zavede. Avtor namreč ni kakšen od naših politikov z ministrstva za izobraževanje in kulturo, temveč priznana vizualna umetnica Jasmina Cibic. O aktualnosti naslova smo se pogovarjali z vodjo Jakopičeve galerije v Ljubljani, Marijo Skočir:

____

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.
____

 

Za konec lahko še čestitamo aktualnemu direktorju slovenske filharmonije, gospodu Damjanu Damjanoviču, ki mu je ponovno uspelo zmagati na razpisu ministrstva in podaljšati svoj mandat za nadaljnjih pet let. Za STA je gospod povedal, da se vedno težji finančni situaciji že par let prilagajajo po svojih najboljših močeh. Sam pa dobro skrbi tudi za promocijo slovenske filharmonije, saj se redno udeležuje raznih medijskih dogodkov in šovov, kot so X-faktor in Slovenija ima talent, kjer bo sodeloval tudi kot član žirije. Za vsestranskost in spretno prilagajanje tržnim mehanizmom ponovno čestitamo direktorju!

 

 

Kulturne novice je pripravila Tjaša Mislej.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness