Podelitev ngrade OHO

Kulturna ali glasbena novica
15. 5. 2015 - 15.15

V prostorih Zavoda za kulturne dejavnosti P.A.R.A.S.I.T.E., kjer domujeta Galerija P74 in Kapsula, ob sedmih zvečer pričakujemo odprtje razstave in deseto podelitev nagrade skupine OHO. Iz vseh prijavljenih so se v ožji krog uvrstili - Tia Avsec, Boris Beja, Ana Legčević, Lenka Đorojević in Matej Stupica. Kakšen je postopek, ki iz vseh prijavljenih na razpis izbere najboljše, nam pove umetniški direktor galerije Tadej Pogačar.

Izjava je dostopna na posnetku.

Kaj ločuje nagrado OHO od ostalih nagrad na področju vizualne kulture in kaj naj bi bil namen nagrade.

Izjava je dostopna na posnetku.

 

Iz P74 se pomikamo v Kinoteko, kjer si lahko danes žal prav tako ob sedmih zvečer ogledate dokumentarec Teža verig 2 v režiji Borisa Malagorskega, ki poda sliko razmerja med državami bivše Jugoslavije in neoliberalnim trendom ter politikami, značilnimi za Evropsko unijo in druge velike globalne akterje. Kot namiguje dvojica na koncu naslova, gre za drugi del serije istoimenskih dokumentarnih filmov. Kaj je teza prvega dela in kako se razlikuje in obenem navezuje na problematiko drugega dela, nam razodene režiser Boris Malagorski.

Izjava je dostopna na posnetku.

V oči zbode premik od ideoloških bojev k zdravi pameti. Mar ne gre za eno in isto? V primeru, da stvar ni taka, kdo je glasnik ideologije in kdo nosilec zdravega razuma? Več o tem za konec ponovno režiser filma.

Izjava je dostopna na posnetku.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.