Podmnožice in množice

Kulturna ali glasbena novica
14. 11. 2017 - 15.10

Podobo družbe kot heterogene gmote posameznikov, kot celovite amebe v družbenem konstruktu je nemogoče zapakirati v »neat and fit« paketek, ki bi ga lahko psihologi v miru preučevali. Pa bodimo malo bolj konkretni in neamaterski.

Dotično predavanje, o katerem je govora, bo usmerjeno v stičišče sociologije in psihologije slash sociokulturne psihologije. Psihologija brez upoštevanja družbe namreč kot veda, ki preučuje posameznika, ne more biti resna veda o človeškem mišljenju in vedenju. Ali pač? Več o tem na predavanju na filozofski fakulteti ob 19.30, kjer bo Hana Hawlin predstavila svoj prispevek Družba ne obstaja, zgolj posamezniki.

Gmoto filmske produkcije, ki se trenutno predstavlja na festivalu Liffe, za zdaj postavimo ob stran in si poglejmo druge, študentske posameznike. Že drugi in zatorej predzadnji dan se odvijajo projekcije filmov, in to ne megalomansko oglaševanih filmov na Liffu, temveč kratkih. Takih študentskih, vendar njihov jagodni izbor. Kandidati za študentske nagrade zlatolaske so namreč študentje filma na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Kaj več o zlatolaskah nam je povedal Rok Nagode.

*Izjava
Malo izven, tam na Gorenjskem, tik pod Alpami pa se danes začenjajo Čufarjevi dnevi oziroma festival ljubiteljskih gledališč. Dogajanje se vsako leto sinhronizira z obletnico rojstva jeseniškega kulturnega bisera Toneta Čufarja in se začenja danes v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah. Več o tem Klemen Klemenc.

*Izjava

Že tridesetič bo festival ob bok institucionalnim gledališčem poskušal postaviti tudi predstave amaterskih gledališč in skupin. Nadaljuje Klemenc.

*Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness