Premešane karte razstavnega medija

Kulturna ali glasbena novica
5. 11. 2015 - 15.10

V Galeriji ŠKUC bodo danes pretresali pravila razstavnega medija. Ob 20. uri bo odprtje razstave umetnice Nike Špan z naslovom Nika Špan: Was it a car or a cat I saw. Razstava se umešča nekje med samostojno in skupinsko, saj se posveča umetniškemu delu Nike Špan, ki pa vključuje tudi dela Jasmine Cibic, Elene Damiani, Nikite Kadan in drugih. O tem, ali gre za samostojno ali skupinsko razstavo, smo se pogovarjali z Niko Špan in kuratorjem razstave, Vladimirjem Vidmarjem:

Izjava

Posledično se tudi Nika Špan podobno kot sama razstava umešča nekje vmes: nekje vmes med umetnico in kuratorico. Zato smo ju povprašali tudi o tem, kaj to pomeni za odnos med umetnikom in kuratorjem:

Izjava

Razstava izstopa po načinu idejne zasnove. Mesto slednje je namreč zavzelo merilo podobnosti. Umetnico in kuratorja smo tako povprašali še o tem, kako se podobnost kot merilo umešča v logiko razstavnega medija:

Izjava

Naposled pa tudi, kako se v to situacijo umešča sam gledalec:

Izjava

 

V pritličju Mestne galerija Ljubljana bo danes med 18. in 21. uro potekal donatorski večer. Na prodaj bodo izdelki približno sedemdesetih oblikovalcev in ilustratorjev, celoten izkupiček od prodaje pa bo namenjen organizaciji Slovenska filantropija za pomoč beguncem. Pobudnika projekta sta oblikovalca Teja Kleč in Ajdin Bašić.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness