Prostor, oblikovanje, razvoj in rast

Kulturna ali glasbena novica
22. 4. 2013 - 14.10

 

V okviru iniciative »AlUO - design talks«, ki skuša oblikovalstvo povezati s širšimi družbenimi tematikami in problematikami, se je danes ob desetih dopoldne odvilo predavanje Ruedija Baura z naslovom »Prostorska identiteta in reprezentacija javnega prostora«. Baur bo predaval tudi jutri ob sedmih zvečer v Mestnem muzeju Ljubljana na temo identifikacije, orientacije in informacije za civilno mesto. V četrtek ob šestih zvečer pa bo v Parku slovenske reformacije potekala otvoritev njegove razstave z naslovom »Javni prostori«. Več o celotni iniciativi in posebej o projektih Ruedija Baura nam bo povedal Boštjan Botas Kenda, predavatelj na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter eden od iniciatorjev projekta »Aluo design talks«:

//////////////////////

IZJAVA SE NAHAJA V CELOTNEM POSNETKU ODDAJE

////////////////////////

Prisluhnimo še, kaj ima Kenda povedati glede alternative skupni/javni/privatni prostor in vloge oblikovalstva v tem kontekstu:

//////////////////////

IZJAVA SE NAHAJA V CELOTNEM POSNETKU ODDAJE

////////////////////////

Društvi Focus in Humanitas danes ob treh popoldne v okviru serije razprav z naslovom »Kriza rasti«, na katerih bodo izzivali klasično razumevanje razvoja kot gospodarske rasti, pripravljata predavanje britanskega okoljskega ekonomista Briana Daveyja z naslovom »Kako se razvijati brez rasti?«, ki se bo odvilo v Trubarjevi hiši literature. Odgovor na to veliko vprašanje, ki ga bo sicer bolj podrobno razdelal na samem predavanju, nam bo povedal predavatelj sam:

//////////////////////

IZJAVA SE NAHAJA V CELOTNEM POSNETKU ODDAJE

////////////////////////

Kulturne novice je pripravil Jernej Kaluža.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness