RADIO NA VRTU

Kulturna ali glasbena novica
7. 1. 2014 - 14.10

Spet so se polagoma začeli vršiti kulturni dogodki, zato preglejmo današnje. Ob sedmih se bo v Trubarjevi hiši literature odvijal večer intermedijskih umetnosti, Anna Friz: City at Night. Anna Friz je kanadska umetnica, ki se ukvarja z zvokom in radijskim medijem. Z njimi ustvarja vse od performansov do instalacij ter raziskuje in premika meje transmisijske umetnosti. Trenutno je Anna Friz rezidentka v KC Tobačna 001 in sodeluje pri pripravi projekta radioCona REuse RADIO: REuse CITY, na katerega se bo tudi po malem navezovalo današnje predavanje. Več o samem poteku nam bo povedala povezovalka dogodka, Irena Pivka.

*Izjava se nahaja v posnetku

 

Če vas zanima vrtičkarska dejavnost, bo danes ob sedmih v Kinodvoru premierna uprizoritev slovenskega dokumentarnega filma Zelena utopija po scenariju ter v režiji Urbana Zorka in Marka Kumra. Film gleda na vrtove ob obrobjih urbanističnih središč kot na prostor spoznavanja in druženja, v katerem se vršijo zapleti med ljudmi, ki jih druži ljubezen do gojenja rastlin. Več o zanimivostih in sami ideji smo povprašali enega od scenaristov in režiserjev, Urbana Zorka:

*Izjava se nahaja v posnetku

 

Drevi ob osmih se v Cankarjevem domu odpre bienalna razstava ReForma. Pripravili so jo člani Društva oblikovalcev Slovenije. Potekala bo v duhu vsestranskih sprememb in trajnostnega razvoja. Strokovna žirija je izbrala le polovico del, ki so prispela na javni natečaj in jih postavila na ogled. ReForma je ena prvih razstav, ki združuje gospodarstvo in kulturo, saj se ukvarja z vprašanjem, kako bi oblikovanje postalo enakovredna tržna panoga. Žirija je že s samo selekcijo izdelkov zaplula v to smer, saj je ocenjevala kakovost, vrednotila izdelke in storitve prav tako, kot to počnejo pri ostalih tržnih panogah. Razstava bo odprta do nedelje.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.