Razpoke in sperma

Kulturna ali glasbena novica
7. 5. 2019 - 15.10

V sklopu kulturnih dogodkov ob petdeseti obletnici Radia Študent se tudi danes nadaljuje tridnevni dogodek RADART v Cirkulaciji. Medtem pa se v Muzeju sodobnih umetnosti danes odpira razstava mladih umetnic, na katerih umetnost je vplivalo njihovo delovanje na dotičnem radiu. Ob otvoritvi se bo na terasi pred muzejem odvil avdiovizualni performans Marka Batiste in Line Rice ter Luke Prinčiča. Koncept in rdečo nit je predstavila Živa Brglez, ena izmed treh kustosinj razstave poleg Ide Hiršenfelder in Tine Dolinšek.

Izjava.

Živa Brglez je povedala, kako se ta radijska senzibilnost izraža v konkretnih umetniških praksah.

Izjava.

Marginaliziranim fenomenom, ki sicer ostajajo nezaznani, pa bo danes moč prisluhniti tudi v Galeriji Kapelica, kjer bo detektor muonskih delcev Argos z 41 Geiger-Müllerjevimi  cevmi zaznaval radioaktivno sevanje in stik s subatomskimi delci v skulpturi Triaksialni stebri II prevajal v svetlobne signale. Korejski umetnik Yunchul Kim se z implikacijami svojih znanstvenofantastičnih skulptur ne obremenjuje.

Izjava.

Ima pa zato toliko bolj družbenokritične ambicije performans oziroma delavnica Charlotte Jarvis, ki se bo danes prav tako odvila v Kapelici. 13 prostovoljk bo namreč darovalo krvno plazmo, iz katere bo izdelana semenska tekočina, kar je del dlje časa trajajočega projekta, v katerem bo umetnica ustvarila žensko spermo. Charlotte Jarvis je povedala, kaj želi s tem doseči.

Izjava.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness