Stimulativne kaplje za oči

Kulturna ali glasbena novica
4. 1. 2013 - 14.10

Danes imajo v kulturnih novicah monopol in privilegij likovne razstave. Ob 17. uri bo v okviru spremljevalnega programa slikarske razstave Zemlja, ogenj, voda, zrak v galeriji Stekleni atrij Mestne hiše glasbeni dogodek z naslovom Voda puščave. Natančneje, gre za glasbeno poetično pot, ki jo bosta prehodila igralka Nataša Burger in pesnik ter glasbenik Andraž Polič. Andraža smo povprašali, na kakšen način se bodo prepletale različne umetnostne zvrsti:

________

Izjava se nahaja v celotnem posnetku oddaje.

________

Ob 19. uri bo v Centru in Galeriji P74 otvoritev razstave dueta SBD z naslovom Small but dangers. Umetnika Mateja Rojc in Simon Hudolin Salči sta raziskovala postopke zbiranja, urejanja in reprezentacije posameznih predmetov. Pri tem sta sledila igri racionalnega in paradoksa. Več o navdihu pa ena od polovic dueta:

________

Izjava se nahaja v celotnem posnetku oddaje.

________

 

Na otvoritev razstave se bodo danes zvečer lahko odpravili tudi Mariborčani, in sicer bo MKC Maribor v Kulturnem inkubatorju odprl razstavo Kaplja v horizont. Avtorja Jiri Kočica in Zoran Srdić sta skušala tematizirati končno točko perspektive skozi likovni in filozofski pogled in pri tem izhajala iz Giacomettijevega kipa Konica v oko. Razstavo bo spremljal tudi performativni del, kjer bodo gledalci lahko preko znanstvene naprave oziroma materializirane perspektive na konici opazovali majceno podobo slovenskega filozofa Slavoja Žižka kot zadnjega živečega predstavnika postmodernizma, ki jim bo na ta način kanil direktno v oko.

 

Stimulativne kapljice za oči in ušesa je jemala Tjaša Mislej.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness