SYLVIA, MATTER IN SONGI – SINTEZA POEZIJ

Kulturna ali glasbena novica
27. 12. 2017 - 15.10

Čeprav velja čas božičnega rajanja za kulturno sušo, še posebej v gledališki sceni, kjer so premiere v tem časovnem obdobju bolj redke, saj jih zasenčijo bleščeče premiere prednovoletnih zabav, se nocoj ob 20.00 v Stari mestni elektrarni temu primerno predstavlja avtorski projekt Sylvia, ki problematizira razmerje med delom v umetnosti, načinom življenja in dinamiki obojega.

Predstava za izhodišče jemlje dnevniške zapise in dela pesnice ter pisateljice Sylvie Plath, ki ranljivo in odkrito razkriva dileme in tegobe temeljnih eksistencialnih in kreativnih vprašanj ter v času prekomernega dela, ustvarjalne naglice in finančnih rezov dopušča prostor za negotovost, tesnobo, nedokončanost in dvom. Več o projektu nam je zaupala režiserka Eva Nina Lampič.

IZJAVA

 

V predstavi se kot glasbeni soustvarjalci predstavljajo tudi člani kamniške hip-hop skupine Matter, ki odpirajo dodatno dimenzijo poezije.

IZJAVA

 

V novih prostorih OSMO/ZA na Slovenski 54 pa je danes v štirih ponovitvah (15.00, 17.00, 19.00 in 21.00) moč obiskati tudi sintezo gledališkega dogodka in prednovoletnega rajanja drugačne sorte. Po kratki kreativni pavzi se na sceno vrača Male Kline s performativno raziskavo SONGI I/XII, ki za vzgib svojega ustvarjanja jemlje jezik in kaj vse bi ta lahko bil. Preko koncepta songa raziskuje srečanje besede in telesa ter s sodelovanjem piscev kot soustvarjalcev in njihovih besedil išče meje jezika in s tem meje našega sveta.

Lahko bi si mislili, da črna luknja, ki predstavlja kulturno brezno med božičem in novim letom, ne ponuja nikakršne možnosti globljega kulturnega udejstvovanja, vseeno pa nas zagrizenost ustvarjalcev ne glede na pogoje in okvir dela pozitivno preseneča in s tem še dodatno vabi k ogledu njihovega kreativnega dela.
 

Kulturne novice je pripravila vajenka Varja.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

pejte pogledat Malo Kline, njej sem poslala par tekstov, mogoče jo je malo upetardilo. heheheh.
ta Sylvia Plath - ona je naredila samomor dost hitr. brezveze.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.