Vzemi si Moment za krščanstvo

Kulturna ali glasbena novica
8. 11. 2017 - 15.10

Kot vsak pravi kuhar dobro ve, se vsaka jed začne s čebulo. Če pa želimo skuhati zares dobro omako, pa potrebujemo tudi sočen in zrel paradajz. Ker pa je sezona pravih paradižnikov že mimo, bomo za potešitev naše kuharske sle morali poseči po  metaforičnih paradižnikih.

Zakaj govorimo o paradajzu? Kulturno umetniško društvo Moment je na svoji Facebook strani objavilo pismo podpore strokovni žiriji 52. Festivala Borštnikovo srečanje. V pismu želijo z metaforo dveh kmetov, ki pridelujeta paradižnike, upravičiti in zagovarjati odločitve Borštnikove komisije. Če morda niste seznanjeni s temo, naj na kratko povzamemo. Ob objavi nagrad Borštnikovega srečanja je komisija izdala tudi poročilo, ki je precej kritično do slovenske gledališke produkcije. Selektorica Petra Vidali je že pred samim začetkom festivala gledališko sezono označila za precej slabo. Poklicali smo Uroša Kaurina, člana društva Moment, in ga prosili, naj nam pojasni, zakaj se jim je zdelo potrebno, da stopijo v bran komisiji:

Izjava

Druge novice: danes ob 19.30 se s projekcijo filma Pokliči me po svojem imenu v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma odpre Ljubljanski mednarodni filmski festival, ljubkovalno Liffe. Na letošnji 28. ediciji festivala se bo na devetih lokacijah v Ljubljani, Mariboru in Novemu mestu zvrstilo približno sto filmov. Festival bo trajal do 19. novembra.

Ob 11. uri se je v Slovenski matici predstavil starosta slovenske filozofije Tine Hribar s svojo novo knjigo Nesmrtnost in neumrljivost - krščanska posmrtna nesmrtnost. Gospoda Hribarja smo prosili, naj nam zaupa, kaj je tema te knjige.

Izjava

Kulturne novičke je pripravil Denis.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness