Stripofilija: Glasba in strip

Oddaja
25. 5. 2013 - 18.00

Tokrat o srečevanjih glasbe in stripa..

Pogovarjamo se s Katerino Mirović iz Stripburgerja..

Recenzija stripa Cash..

Nekaj malega o Crumbu..

in pa..... Rdeči alarm kot radijska igra!

 

NOVICE IN NAPOVEDI:

Komikaze letos gostujejo na strip festivalu u Munchnu od 28. maja, pa potem še nadaljnja dva tedna, poleg Marienplatza. Gre pa za izbor 30 avtorjev Komikaz, ki jih poznate s spletne strani www.komikaze.hr.

 

Danes se je v Kotlovnici Kamnik ob pol sedmi uri zgodila slovesna izdaja fenzina Stripi iz kotla udeležencev stripovske delavnice z Ivanom Mitrevskim.

 

Jutri pa se ob 18.10 odpre razstava stripalbuma Vinka Möderndorferja Sveta jeza v rdečih revirjih, ki jo je narisal Marko Kociper. Sveto jezo so v zvočno podobo prenesli: Miha Zadnikar, RV Maček, Arnold Marko, Rok Kušlan in Rainer Franci. Razstavljeno bo v prostorih galerije Alkatraz na Metelkovi.

 

Ker pa smo se danes pogovarjali o stripu in glasbi, naj vam za razvedrilo povem še za eno spletno stran, kjer si lahko ogledate stripe o kitaristih, bobnarjih, bendih in bluesu. Najdete jih na: http://www.buddyandhopkins.com/BH_music_cartoons.htm.

 

Ne pozabite pa tudi na Stripolis v Kinu Šiška, ki bo ta mesec 13.6.

 

Zapuščene hiše, stanovanjska problematika... pa so ključne besede za natečaj, na katerega se lahko priajvite na pia.nikolic@radiostudent.si.

 

Lep pozdrav s strani Stripofilije torej do prihodnjič! Tokrat smo Stripofilijo skupaj spravili Izar Lunaček, Iva Boras, Janez Plešnar in Pia Nikolič. Nasvidenje torej čez en mesec.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Na izjemno zanimiv način je bila predstavljena povezava med glazbo in stripom. Oddajo je popestrila radijska igra za katero je bil podlaga strip Tomaža Lavriča "Rdeči alarm. Bravo še vedno po tolikih letih nas lahko presenečate.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness