čtrtk

Oddaja
26. 8. 2021 - 16.30

===== MUSKA =====

 

20:30 Gala Hala: Sogodbe: Dans Dans

Dans Dans, ki preigravajo vse od jazza, psihedeličnega bluesa in ekstatičnega noira do zamaknjenega rock 'n' rolla, so si pot utrli s senzacionalnimi nastopi na trendovski sceni jazz kavarn v Flandriji in Bruslju ter se od tedaj uveljavili kot stalnica cvetoče belgijske glasbene krajine.

15 EUR

 

 

19:00 Galerija ŠKUC in 21:00 Klub Gromka: ALPENGLOW 7 – Avstrijska Štajerska sreča Slovenijo

Alpenglow 7 sodi v mednarodni vrh sodobne improvizirane glasbe, ki letos povezuje vodilne avstrijsko Štajerske in slovenske glasbene ustvarjalke/ustvarjalce. Na dvodnevnem srečanju se bo v eksperimentalnem duhu predstavilo 19 avstrijskih izvajalk/izvajalcev, ki v preteklosti praviloma še niso delili odra s slovenskimi glasbenimi improvizatorkami/improvizatorji.

v ŠKUCu ob 19ih:
· Tea Vidmar: glas,  Annette Giesriegl: glas,  Ana Kravanja: glas, violina,  Josef Klammer: tolkala, sintetizirani glasovi
· Nick Acorne: elektronika, krmilna ročica, Borut Savski: elektronika, Seppo Gründler: kitara, elektronika

v Gromki ob 21ih:
· Tanja Feichtmair: altovski saksofon,  Cene Resnik: tenorski saksofon,  Urban Kušar: bobni
· Robert Lepenik: kitara, elektronika,  Samo Kutin: hurdy-gurdy,  Jaka Berger: bobni, elektronika,  Patrick Wurzwallner: bobni

vstopnin nismo srečali

 

 

20:00 CSK France Prešeren: Bogunov

Bogunov vsakič znova presenetijo z neverjetno iskreno in čustveno močno liriko, ki jo ustvarja pevec in avtor Ognjen Zeljić v obliki zgodb, med katerimi vsak najde kakšno, s katero se lahko poistoveti. Vzdušje se spreminja iz pesmi v pesem, od temačnih, nasilnih in surovih pa do čustvenih, melanholičnih in optimističnih, ljubezenskih in celo primernih za ples.

najbrž zunej in zastonj

 

22:00 CSK France Prešeren: Nubira: Drugo dejanje

Skupina Nubira smo znova začutili potrebo, da spregovorimo v svojem slogu in to s polnimi pljuči, kar je ob vsej kolobociji z respiratorji ipd. kar lep izziv. Tako se bo nekega dne, ko bo z drugim odmerkom cepiva precepljenega več kot 50 % prebivalstva, domnevno rodila druga plošča skupine Nubira. - Njeni "roditelji" se trenutno čutimo kreativne in plodne.

tole je pa 7€

 

 

20:30 Kongresni trg: Slovenski nacionalni mladinski orkester & Živa Ploj Peršuh & Katalena

Slovenski mladinski orkester je projekt, prostor in zgodba, ki povezuje vso Slovenijo. V njem se imajo mladi glasbeniki, stari od 12 do 22 let, možnost razvijati ter krepiti glasbene in kulturne mostove. Orkester je namenjen druženju in ustvarjanju v glasbi, navduševanju za glasbeno umetnost in umetnost sploh, tkanju prijateljskih vezi in napredovanju. Pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh in v aranžmajski preobleki Matije Krečiča bodo v sodelovanju z zasedbo Katalena poskrbeli, da slovenska glasbena dediščina zaživi v sveži energiji.

če bi radi sedel vas bo stalo 19€, drugač je park čist kul

 

 

19:30 Prulček: Pangalaktični Grlorez

Pangalaktični grlorez je znanstveno-fantastični glasbeni poizkus, ki se nadeja dobre letine. Glasbene prijatelje povezuje tudi igranje računalniških iger (pisec napovednika ni prepričan ali je to sploh relevantna informacija, a v Prulčku so jo vključili :D)... Če uživate v funku, bluesu ter R&Bju, je to večer za vas.

đabe

 

 

20:30 Vodnikova domačija: Jani Kovačič & Noreia: Kilt Roberta Burnsa

Vabimo na koncert Janija Kovačiča in zasedbe Noreia, ki bodo skupaj z gostjo Lauro Krajnc nastopili z novim glasbenim projektom Kilt Roberta Burnsa! Pripravili so koncert živahnih škotskih ljudskih in ponarodelih napevov, ki jih je zapisal najznamenitejši škotski pesnik Robert Burns (1759–1796), v slovenščino pa sta jih prevedla Janez Menart in Jani Kovačič. Pesmi še danes tvorijo železni repertoar tako na škotskih koncertnih odrih kot v krčmah.

12€

 

 

V Zorici od 19:00 naprej vrti Matija, znan tudi kot Limc, član kolektiva Just υs.

 

 

18:00 Prešernov trg: TOMAŽ GROM: NA TA VESELI DAN KULTURE

Na ta veseli dan kulture je kompozicija 657 prdcev, ki jih je za plačilo 20 evrov prispevalo 111 umetnic in umetnikov. Premierno je zazvenela na Muzejski ploščadi 3. decembra 2020, kjer je odmevala od sosednjih stavb muzejev, ministrstva za kulturo in Metelkove 6 (sedeža številnih nevladnih organizacij), in odpirala vprašanja sramotenja, tabuiziranja in normaliziranja teles, s tem povezane intime.

 

 

=== Noči v Stari Ljubljani ===

20:00 Novi trg - Marko Hatlak BAND
Vsestranski virtuoz in ljubljenec občinstva Marko Hatlak se z novim projektom Marko Hatlak BAND spušča v pop, latino, funk in rock vode.

20:30 Gornij trg - Zven: Čaralice
Posebej za projekt je avtorica Zvezdana Novakovič uglasbila čarne besede, ritualne napeve pa prelila v moderno zvočno sliko, ki je plesno in performativno prepletena z glasovi vseh nastopajočih pevk ter sintetičnimi zvoki instrumentov.

21:45 Novi trg - P'JAYS
P’jays so svobodomiselna, širokogledna in predvsem izredno energična glasbena zasedba, ki stremi k stilski neobremenjenosti in čim bolj prostemu izražanju. Fantje preigravajo fuzijo jazza, funka in fusiona, ki se napaja tako pri legendarnih Weather Report kot pri aktualnih Snarky Puppy. 

22:00 Gornji trg - DENISE DANTAS & THE BAND
Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas je oblikovala edinstven avtorski izraz, ki združuje tradicionalno glasbo Brazilije in Sredozemlja, polno eksotičnih ritmov in čustvene energije.

 

 

 

 

 

 

===== dans sam muska =====

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.