Kavčkanje

Kavčkanje

Oddaja
25. 11. 2020 - 16.30

___CoFestival gre na splet (iz Kina Šiška), ob 21H
Sainkho Namtchylak

Izvrstne vokalistke in zvezde »godb sveta« Sainkho Namtchylak, domačemu občinstvu ni potrebno posebej predstavljati, saj je njena mešanica tradicionalnih grlenih pevksih tehnik, ki izhajajo iz kultur Srednje Azije, in sodobnih vokalnih akrobacij domače občinstvo navduševala že na svojih nastopih na festivalih Druga godba v devetdesetih letih. Sainkho Namtchylak, ki prihaja iz nekdanje Sovjetske republike Tuve in že vrsto let živi v Evropi, predstavlja nekakšen destilat tiste sodobne vokalistike, pri kateri vokalna tradicija postane nasodobnejši izum in kjer telo deluje kot ekstenzija glasu, ne pa obratno.
VSTOPNICE ZA NEPOSREDNI PRENOS V ŽIVO PREKO APLIKACIJE DICE: 6 € https://link.dice.fm/H2v585jVlbb
 

___Od Žmauca TV vol. 4, ob 16H
Za začetek bi se ekipa Žmauca zahvalila vsem ki jim sledite, mislte na njih in sploh vsem k ste do zdej doniral, sheral, delili svoje spomine z nami in vse ostalo!
V nov tedn gredo polni zagona zarad izkazane podpore.
Ker se je ful shladil pa nas je vse mal zazebl, se bomo z Gliser ekipo dobr pogrel. Kapitana Fejzo pa Senč nas bosta zafurala en giro po morju Funka, Disca in valovih elektronke.
Prdružte se nam na krovu. Zasidrejte se na Žmaučevem twitchu, pa bodte ready za luštne nagradice.
Twitch: https://www.twitch.tv/zmaucbar

___Intermedia Grill 003 w/ Domen Učakar - Lifecutter, ob 19H
Ekipa radia Terminal pripravlja serijo oddaj Intermedia Grill, v katerih bomo gostili intermedijske umetnike, ki jih bomo skupaj z njihovim delom v zvoku in sliki pripeljali na vaše zaslone.
Domen Učakar, človek za elektronsko avanturo Lifecutter, še zdaleč ni novinec v glasbenem raziskovanju. Kalil se je v večih hardcore punk, indie rock in electro pop zasedbah. Vsestranskost ga je skupaj z ljubeznijo do sintetizatorjev, efektov, distorzije in nasploh različnih zvrsti "težke" glasbe, izoblikovala v glasbenega ustvarjalca kot je danes. Poleg njegovega alter ega Lifecutter ga poznamo tudi kot polovico noise zasedbe Ontervjabbit, pod katero se podpisuje skupaj z dolgoletnim prijateljem Nevenom M. Agalmo. 
Oddajo vodi Ida Hiršenfelder. Vizualije: Lina Rica. Livestream: https://vimeo.com/event/41785

___36. Slovenski knjižni sejem (Cankarjev dom), ob 16h
Pogled na Španijo
V luči nastopa Španije kot častne gostje na Slovenskem knjižnem sejmu leta 2021 se bo Španija letos predstavila z dvema dogodkoma, s katerima bo podala kratek pregled španskega založništva in trenutne literarne scene.
V dogodku, imenovanem Pogled na Španijo (Have a Look at Spain) bodo predstavniki španskega javnega in zasebnega sektorja živahno špansko založniško dejavnost osvetlili skozi optiko glavnih ciljev in priložnosti za mednarodne založnike. Govorili bodo glavni uredniki in predstavniki baskovskega, kataonskega in galicijskega jezikovnega področja.
Nastopili bodo: Maria José Gálvez Sálvador (generalna direktorica za knjigo in branje pri španski vladi), Miguel Barrero (predsednik združenja španskih založnikov, FGEE), José Manuel Anta, (direktor IPDA - International Publishing Distribution Association)
Dogodek bo opremljen s slovenskimi podnapisi.
https://www.facebook.com/SlovenskiKnjizniSejem/?ref=page_internal

___Slovensko sociološko društvo, ob 17H
Dialektika spola: zagovor feministične revolucije velja za klasično feministično delo, ki naslavlja tako privilegije, kot tudi materialno osnovo spolnega, rasnega in razrednega zatiranja. Shulamith Firestone – feministična aktivistka, teoretičarka, pisateljica in slikarka – v svojem delu obravnava in sooča različne avtorice in avtorje, vključno s Simone de Beauvoir, Karlom Marxom in Sigmundom Freudom, z ameriškim feminističnim gibanjem, z rasizmom in civilnim gibanjem ter s spolno zaznamovano kulturo in umetnostjo. Njeno delo je "traktat o podrejanju žensk, zgodovini feminističnega gibanja v ZDA in potrebi po feministični revoluciji, ki bi radikalno spremenila vse družbene vezi". V njem naslavlja razmerja med biološko reprodukcijo in podrejanjem žensk, podrejanjem otrok, ter rasna in razredna razmerja moči. Medtem ko podrejanje žensk po Firestone izhaja iz njihove reproduktivne vloge v družini, pa imajo tehnološke inovacije ob koreniti reorganizaciji družbe potencial, da prelomijo s patriarhalnimi družbenimi razmerji.
O knjigi bodo spregovorile_i: Katja Čičigoj in dr. Tanja Rener. Pogovor bo moderirala Klara Otorepec. Spletni dogodek bo mogoče spremljati na Facebook profilu Trubarjeve hiše literature in na Zoom povezavi. (Meeting ID: 947 9040 0507 & Passcode: 564399)

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.