BritOFF +1

Aktualno-politična novica
3. 8. 2019 - 13.00
 / BritOFF

Opozicijska Demokratska liga Kosova, krajše LDK, je ponovno izvolila Iso Mustafo za vodjo druge največje stranke. Mustafa to funkcijo zaseda že od začekta desetletja, med letoma 2014 in 2017 pa je bil tudi premier Kosova. Tokratno glasovanje ni potekalo preveč gladko, Mustafa pa si je le stežka zagotovil večino glasov, kljub temu, da je bil edini uradni kandidat. LDK, kot vse ostale kosovske stranke, je v nizkem štartu pred kampanjo za predčasne volitve, ki se imajo zgoditi to jesen, potem ko je premier Ramush Haradinaj, po pozivu mednarodnega kazenskega sodišča na razgovor v Haag, odstopil s položaja.

V Moskvi potekajo večji protesti proti mestnim oblastem, ki jih demonstranti obtožujejo, da so protipravno zavrnili kandidature določenih neodvisnih kandidatov za mestni svet. Na protestu v ruski prestolnici pričakujejo okoli 20 tisoč ljudi, če je soditi po predhodnih demonstracijah, ki se odvijajo že več kot teden dni, pa bo shodu sledil tudi niz areatacij ruske policije - še preden se je protest zares začel, so na policijsko postajo odpeljali eno vidnejših članic opozicije Ljubov Sobol, ki je zaveznica borca proti korupciji in nacionalista Alekseja Navalnija.

Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja: “Zaradi zaznanega fekalnega onesnaženja med kopališčem Žusterna in Moletom Arso in Nacionalni institut za javno zdravje do nadaljnjega odsvetujeta kopanje”. V skladu s proceduro bodo v najboljšem primeru kopališče lahko ponovno odprli šele v ponedeljek dopoldne. Kopanje odsvetujemo tudi v središču Trsta, kjer se je v kopališču Ausonia okoli 9.30 zrušil del kopališkega pomola ob bazenu. Poškodovanih ni bilo, saj je bil pomol preventivno zaprt že maja.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness