Britoff brez geografske blokade

Aktualno-politična novica
1. 4. 2018 - 15.00
 / BritOFF

Z današnjim dnem je začela veljati evropska uredba, po kateri lahko naročniki kjerkoli dostopajo do spletnih in multimedijskih vsebin, za katere imajo doma sklenjeno naročnino. Uredba v prvi vrsti velja za plačljive storitve, upoštevajo pa jih lahko tudi ponudniki, ki svoje vsebine ponujajo brezplačno. Spletne storitve javnih televizijskih oziroma radijskih postaj tako zdaj ne bodo nujno več geografsko blokirane. Iz institucij Evropske unije so sporočili, da je nova uredba odgovor na spremembe potrošniških navad pri uporabi pretočnih avdio in video storitev, ki so med Evropejci vse bolj priljubljene.

V pristanišču v jemenskem mestu Hodeida je zgorelo skladišče Svetovnega programa za hrano WFP s humanitarno pomočjo. V požaru so zgorela štiri poslopja, v katerih je bilo približno 50 ton hrane. Nekateri delavci v pristanišču vzroke požara pripisujejo napaki na električnem omrežju, drugi pa trdijo da je za nesrečo kriva malomarnost. Pristanišče v Hodeidi je največje jemensko pristanišče in igra ključno vlogo pri dostavi humanitarne pomoči v Jemnu. Saudova Arabija je pristanišče od izbruha vojne v Jemnu marca leta 2015 že večkrat zaprla, kar je vodilo tudi do izbruha kolere v Jemnu. Vojna je državo pahnila v humanitarno krizo, saj nujno humanitarno pomoč v Jemnu trenutno potrebuje 22 milijonov ljudi.

Sirski observatorij za človekove pravice je sporočil, da se je v enklavi Vzhodna Guta predala še zadnja uporniška skupina, ki je imela v svojih rokah del ozemlja v enklavi. V mestu Duma so se borci skupine Jaish al Islam za evakuacijo dogovoril z zavezniki sirskega režima Rusi. Sirska režimska tiskovna agencija poroča, da je skupina morala po dogovoru z Rusi predati vse svoje težko in srednje težko orožje. Skupina Jaish al Islam teh navedb zaenkrat še ni potrdila. Približno 1300 ranjenih borcev in civilistov bo evakuiranih v mesto Idlib na severozahodu Sirije. V mestu sicer še vedno ostaja približno 140.000 ljudi, ki imajo omejene zaloge hrane, vode in medicinskih pripomočkov.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness