BritOFF Podemosa

Aktualno-politična novica
22. 1. 2019 - 10.05
 / BritOFF

OB DESETIH:

Pretekli konec tedna so nočno dogajanje v občini Metlika zaznamovale policijske intervencije. Okoli pol enih zjutraj je več kot deset policistov skupaj s štirimi inšpektorji Finančnega urada Republike Slovenije, krajše FURS, prekinilo zabavo. To se je dogajalo v nekdanji diskoteki Bakhus, kjer od avgusta lani zabave organizirajo lastniki lokala Flamingo iz Črnomlja.

Zabave, ki se odvijajo dvakrat do trikrat tedensko, so čedalje bolj obiskane, udeležujejo se jih mladi z vseh treh belokranjskih občin, iz sosednje Hrvaške, pa tudi iz krajev na drugi strani Gorjancev.

Seveda pa velika količina mladih v povezavi z veliko količino alkohola lahko privede do raznih sporov. Tako je na zabavi, ki je potekala sredi decembra na isti lokaciji, uradni varnostnik fizično obračunal s sinom metliškega kriminalista. Govorice v tem obkolpskem mestu obračun decembra brez kompromisa povezujejo z racijo ta konec tedna.

Uradne izjave o zadnjem posredovanju Policija in FURS še nista podala, neuradno pa naj bi šlo za več kršitev pri organizaciji zabave. Od prodaje alkohola mladoletnikom do dela natakarjev na črno.

Policisti po opravljenem delu na zabavi niso odšli na počitek, temveč so morali z intervencijo pomagati še gasilcem. Nekaj minut po eni uri zjutraj je namreč zagorel parkirani avtomobil v vasi Podzemelj, ki naj bi po neuradnih podatkih pripadal policistu.

 

OB OSMIH:

Rezultati španskih volitev s pregledom novih strank
 / 22. 12. 2015

Íñigo Errejón, eden od ustanoviteljev španske levičarske stranke Podemos, članice manjšinske socialistične vlade, je odstopil s poslanskega položaja. Hkrati je Errejon napovedal, da bo na prihajajočih volitvah v regionalne parlamente maja letos sodeloval s stranko Ahora Madrid, ki jo vodi županja Madrida Manuela Carmena. Tako bo maja letos nastopal proti stranki, ki sta jo z bližnjim prijateljem Pablom Iglesiasom ustanovila leta 2014. Podemos vladajočo koalicijo v španskem parlamentu sestavlja od junija leta 2016.

...od zdaj naprej brez golobov in potepuških živali.
 / 14. 8. 2015

Na izredni seji ljubljanskega mestnega sveta, kjer so potrdili predsednike in člane sedemnajstim komisijam ter odborom mestnega sveta, se je zapletlo pri odboru za zdravje in socialno varnost. Za članico tega odbora je Slovenska demokratska stranka, kot druga najštevilčnejša stranka v mestnem svetu, predlagala Lucijo Šikovec Ušaj. Podprla jo je le tretjina svetnikov, torej deset od tridesetih. Svetnike iz Levice je zmotilo predvsem njeno objavljanje na socialnih omrežjih, ki so ga opisali kot ksenofobno, nedostojno, fašistoidno in sploh neprimerno za Ljubljano. Zadnjega člana odbora za zdravje in socialno varnost bodo tako določili na eni izmed naslednjih sej.

V Osnovni šoli Brodarica v Šibeniku se je hišnik Goran Macura iz protesta zaklenil v šolske prostore in s tem onemogočil izvedbo pouka. Nasprotuje namreč odločitvi članov upravnega odbora šole, ki so za novo ravnateljico izvolil Majo Morić. Hrvaški mediji poročajo, da je eden od razlogov za protes tudi odpoved, s katero naj bi hišniku grozil upravni odbor. Macuro so že nekaj po sedmi uri zjutraj odpeljali policisti, pouk pa je potem potekal nemoteno. Ministrica za znanost in izobraževanje Republike Hrvaške Blaženka Divjak je v šoli sprožila inšpekcijski postopek.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.