BritOFF povračilnih carin

Aktualno-politična novica
30. 6. 2018 - 12.00
 / BritOFF

Kanada je zaradi carin na uvoz kanadskega jekla in aluminija v Združene države Amerike uvedla povračilne carine na ameriške izdelke na kanadskem trgu. Carine bodo pričele veljati s 1. julijem in bodo poleg carin na aluminij in jeklo vključevale tudi carine na izdelke, kot so kečap, kosilnice in motorni čolni. Carine bodo znašale med 10 in 25 odstotki, kolikor bo ocarinjeno tudi ameriško jeklo. Kanadska vlada je obenem zagotovila 1,2 milijarde evrov finančne pomoči za kanadsko industrijo jekla in aluminija.

Nemška vlada je sporočila, da je s Španijo in Grčijo dosegla dogovor o ponovnem sprejetju migrantov, ki so bili pred prihodom na avstrijsko-nemško mejo že registrirani v teh dveh državah. Španija in Grčija bosta migrante sprejemali nazaj vse do uveljavitve enotnega evropskega azilnega sistema. Nemška policija pa bo zavračala migrante, ki so že zabeleženi v evropski podatkovni zbirki prstnih odtisov.

Vlada Demokratične republike Kongo je sporočila, da bodo na določenih delih narodnih parkov Virunga in Salonga dovolili vrtanje in iskanje nafte. Narodna parka sta dom številnim ogroženim in redkim živalskim vrstam, kot sta na primer gorila in afriški gozdni slon. Naftne družbe bodo lahko delovale na 21 odstotkih površine parka Virunga, ki je na seznamu Unescove ogrožene svetovne dediščine vse od leta 1994, medem ko je bil park Salonga na seznam ogrožene svetovne dediščine uvrščen leta 1999.

Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji se danes začenjajo izločilni boji. Vstopnico za četrtfinale bosta danes ob 16:00 najprej lovili reprezentanci Francije in do sedaj neprepričljive Argentine, ob 20:00 pa se bosta udarila še Urugvaj, ki v skupinskem delu sploh ni prejel zadetka, in Portugalska.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness