Srbski BritOFF

Aktualno-politična novica
2. 6. 2019 - 10.45
 / BritOFF

V ljubljani bodo danes ustanovili novo krovno organizacijo za predstavnike srbske narodne skupnosti, Zvezo Srbov Slovenije. V sloveniji sicer deluje približno 30 različnih srbskih društev, ki po navedbah ustanoviteljev nove zveze po večini podpirajo ustanovitev nove enotne organizacije. Predsednik delovne skupine za ustanovitev zveze Mark Sladojević upa, da bo nova organizacija lahko bolje zastopala interese srbske skupnosti v svetu vlade za vprašanja narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekadnje SFRJ.

Predsednica nemških socialdemokratov (SPD) Andrea Nahles je po poraznem rezultatu na zadnjih evropskih volitvah napovedala svoj odstop. SPD je na volitvah dosegla občutno slabši rezultat od pričakovanega, le 15 odstotkov glasov. Do sedaj drugo največjo stranko in koalicijsko partnerico krščanskih demokratov (CDU/CSU) je prehitela celo stranka zelenih, ki je nepričakovana zmagovalka volitev za Evropski parlament v Nemčiji. Ni še znano, kdo bo Nahlesovo, ki je stranko vodila šele od aprila lani, nasledil. Tudi druga vladna koalicijska partnerica je na volitvah doživela slab rezultat, saj je 30 odstotkov glasov sicer zadostovalo za zmago na volitvah, a to je šest odstotkov manj kot na zadnjih volitvah. Zeleni so sicer po zadnjih javnomnenjskih anketah prvič v zgodovini najbolj priljubljena stranka v Nemčiji.

V migrantskem centru v Veliki Kladuši je včeraj izbruhnil požar. Vzrok požara, v katerem je bilo po prvih navedbah ranjenih 29 ljudi, še ni znan. Po pričevanju prič so prebivalci zaradi plamenov skakali tudi skozi okna.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness