Offsajd za foro

Oddaja
31. 12. 2015 - 17.00
 / OFFsajd

Ljubljana se končno pridružuje zahodnjaškim metropolam, slednje pa Hamasu. Uganili ste, govorimo o družini mest, ki so letos tako ali drugače prepovedala Silvestrovo. London na ulice poleg neoboroženih bobbyev pošilja policiste s strelnim orožjem, podobno počneta Madrid in New York, Pariz je odpovedal ognjemet na Elizejskih poljanah, Ljubljana in Bruselj pa kar praznovanje na prostem. Razlog, ujezeni džihadisti. Mestnim oblastem pri planiranju varnostnih ukrepov pomaga Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, ki je varnostne ukrepe nad svojimi dijaki izvajala že kak mesec nazaj. Spomnimo na takrat izrečene besede zaskrbljenega starša.

Izjava

Staršu pritrjuje tudi predsednik republike Borut Pahor.

Izjava

Varnostni ukrepi, ki jih MOLu torej pomaga snovati SŠOF, zaobjemajo odpoved praznovanja na prostem, poleg tega pa bo poostren varnostni nadzor nad stanovanji in sobami v širši Ljubljani, mestni redarji bodo oboroženi s policijskimi pooblastili vdirali na zabave ter iskali eksplozivna telesa. Vzporedno s tem bo potekala tudi zaplemba alkoholnih pijač in drog, ki bi utegnila ujeziti pravoverne islamiste. Za komentar smo poprosili najlepšega župana najlepše prestolnice Zorana Jankovića.

Izjava

Vse pa, kot rečeno, ni negativno. Župan nas pomiri z dvema anekdotama.

Izjava

Kot smo lahko slišali, je glavni krivec za odpoved praznovanja slovenska vlada. Seveda je situacija še bolj problematična, ko je postavimo v širši kontekst. Danes smo zaradi terorizma odpovedali novoletno proslavo; ali jutri sledijo še bolj pomembni slovenski prazniki, kot so dan državnosti, Marijino vnebovzetje ali celo martinovo, še ni znano. EU je že sklicala mini vrh. Po koncu sestanka z Evropskim svetom je Cerar dejal sledeče;

Izjava

A obstaja upanje na koncu tunela. Abu Bakr al-Baghdadi, kancler Islamske bundesrepublik, je na mirovna pogajanja povabil vrhovnega poveljnika slovenskih oboroženih sil Boruta Pahorja. Po koncu prvega srečanja smo ga ujeli brez dvoma.  

Izjava

Varno novo leto vam preko lažnega alarma želi Zupan

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.